U Sesvetama

HNS, izbornik Dalić i Svjetska organizacija Roma obilježili Svjetski dan Roma

09.04.2019.

HNS, izbornik Dalić i Svjetska organizacija Roma obilježili Svjetski dan Roma
Foto: Dražen Patarčić/HNS

U sesvetskom sportskom centru Sava Hrvatski nogometni savez u suradnji je sa Svjetskom organizacijom Roma tradicionalno obilježio Svjetski dan Roma.

Svjetska organizacija Roma dugogodišnji je suradnik Hrvatskog nogometnog saveza na području dostupnosti nogometa za nacionalne manjine, a 5. i 6. travnja HNS i SOR zajedno su obilježili Svjetski dan Roma.

Događanja su započela 5. travnja u sportskom centru Sava u Sesvetama, gdje su održane sportske aktivnosti za djecu pripadnike romske populacije te nogometno natjecanje na kojem su sudjelovale romska reprezentacija, reprezentacija azilanata, reprezentacija beskućnika, momčad Športske udruge socijalne skrbi, reprezentacija MUP-a, novinarska hrvatska reprezentacija te reprezentacija gluhonijemih. Ispred HNS-a pristuni su bili viši savjetnik predsjednika Zorislav SrebrićStjepan Merkaš, Ivan Košutić te grassroots manager Antonio Grahovac.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

U subotu, 6. travnja, održana je 4. Europska konferencija nacionalnih manjina "Ne mržnji, nasilju i rasizmu na sportskim terenima, u školama i društvu", na kojoj su sudjelovali predstavnici romskih nogometnih organizacija iz cijele regije te koja je poslužila za razmjenu iskustava na temu korištenja nogometa u borbi protiv diskriminacije i rasizma. Konferenciju je također posjetio i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić, koji je izrazio potporu radu Svjetske organizacije Roma. Predsjednik SOR-a Toti Dedić hrvatskom je izborniku dodijelio nagradu za promicanje ravnopravnosti i tolerancije. Na konferenciji su također bili pristuni i predstavnici medijskog odjela HNS-a Tomislav Pacak te Nika Bahtijarević, a Pacaku je Svjetska organizacija dodijelila priznanje za dugogodišnju suradnju.

Svjetski dan Roma obilježen je i na utakmicama Hrvatski Telekom Prve lige.

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Foto: Dražen Patarčić/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri