69. Kongres Fife u Parizu

Gianni Infantino dobio novi predsjednički mandat

05.06.2019.

Gianni Infantino dobio novi predsjednički mandat
Foto: Arhiva HNS

U srijedu je u Parizu održan 69. Kongres Fife na kojemu je i uz prisustvo vrlo aktivne hrvatske delegacije Gianni Infantino ponovno izabran za predsjednika.

Predsjednik Davor Šuker predvodio je delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na pariškom Kongresu Fife, gdje je Gianni Infantino kao jedini kandidat aklamacijom izabran za predsjednika Svjetske nogometne federacije do 2023. godine.

"U samo tri godine FIFA je iz toksične, gotovo kriminalne organizacije postala ono što treba biti: institucija koja razvija nogomet. Ova nova FIFA ima misiju i plan, već smo postavili čvrste temelje za budućnost", poručio je Infantino.

Na Kongresu su prihvaćena izvješća o radu i financijska izvješća za 2018. godinu te je prihvaćen proračun za 2020. godinu, koji obuhvaća i 810 milijuna dolara za ulaganja u nogomet.

Foto: Arhiva HNS

Foto: Davor Šuker

Foto: Arhiva HNS

Hrvatska je delegacija u Parizu aktivno jačala međunarodnu suradnju Saveza, pri čemu je itekako bio vidljiv veliki interes europskih i izvaneuropskih nogometnih saveza za rad i postignuća HNS-a - mnogi žele učiti kako bi pokušali postići ono što je Hrvatskoj pošlo za rukom u proteklih 20 godina, uključujući i osvajanje dvije svjetske medalje.

Nadalje, HNS-ova voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac aktivno je sudjelovala u radu Fifine Komisije za reviziju i sukladnost, a zajedno s tajnikom hrvatske ženske reprezentacije Denisom Lukšom sudjelovat će i na  Fifinoj Konvenciji o ženskom nogometu, te u petak 7. lipnja na Parku prinčeva prisustvovati utakmici otvorenja Svjetskog nogometnog prvenstva za žene.

Foto: Arhiva HNS

Sljedeći Kongres Fife bit će održan u etiopskoj prijestolnici Addis Abebi u svibnju 2020. godine.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri