Konferencija s četiri nobelovca

Predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a Dragan Primorac dobitnik prestižnog priznanja

21.06.2019.

Predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a Dragan Primorac dobitnik prestižnog priznanja
Foto: Arhiva HNS

U Splitu se od 17. do 22. lipnja održava Međunarodna konferencija o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini, na kojoj je predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a prof. dr. Dragan Primorac dobio vrijedno priznanje, a prisustvovao je i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Na splitskoj Međunarodnoj konferenciji o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini (11th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine) sudjeluju svjetski znanstvenici i čak četiri dobitnika Nobelove nagrade, a prof. dr. Dragan Primorac, jedan od utemeljitelja forenzične DNK analize i genetičar, postao je dobitnik priznanja Američke akademije za forenzične znanosti, najutjecajnije svjetske organizacije iz tog područja.

Primorac, predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog nogometnog saveza, organizator je Konferencije i predsjednik ISABS-a, a ove je godine uz predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera ugostio i četvero dobitnika Nobelove nagrade: prof. dr. Paula Modricha (Duke University), prof. dr. Avrama Hershka (Technion), prof. dr. Roberta Hubera (Max Planck Institute of Biochemistry) i prof. dr. Adu Yonath (Weizmann Institute of Science).

Dobitnicima Nobelove nagrade ovom su prigodom uručeni i dresovi hrvatske nogometne reprezentacije, aktualnih svjetskih doprvaka, s njihovim imenima.

Teme konferencije, među ostalim, uključuju translacijsku i personaliziranu medicinu, staničnu, gensku i imunoterapiju, regenerativnu medicinu, epigenetiku, genomiku, nove postupke u otkrivanju i liječenju malignih bolesti, ali i nove metodologije u molekularnoj dijagnostici, forenzičnu genetiku, antropološku genetiku, prenatalnu dijagnostiku, forenzičnu fenotipizaciju i DNA-baze podataka.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri