Predsjednik Šuker u Nyonu

IO Uefe odlučio o europskim kvalifikacijama za SP 2022.

04.12.2019.

IO Uefe odlučio o europskim kvalifikacijama za SP 2022.
Foto: Drago Sopta/HNS

U sjedištu Uefe u Nyonu sastao se Izvršni odbor krovne europske nogometne organizacije, u čijem je radu sudjelovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Izvršni odbor Europske nogometne federacije odlučivao je u srijedu o raznim pitanjima, uključujući i sustav kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Europske će reprezentacije biti smještene u deset kvalifikacijskih skupina, pri čemu će izravni plasman na završni turnir osigurati samo pobjednici svake skupine. Za preostala tri mjesta natjecat će se deset drugoplasiranih momčadi te dvije najbolje plasirane reprezentacije iz Lige nacija 2020./2021. koje nisu među dvije najbolje momčadi u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Tada će se oformiti tri različita puta u doigravanju, unutar kojih će se igrati dva polufinala i finale, pri čemu će pobjednici triju finala putovati u Katar.

Ždrijeb skupina Lige nacija za sezonu 2020./2021. bit će održan 3. ožujka 2020. godine u Amsterdamu.

Osim toga, u nadolazećem doigravanju za Europsko prvenstvo 2020. godine bit će korišten VAR, kao i u cjelokupnim kvalifikacijama za iduću svjetsku smotru, uz odobrenje Fife.

Završni turnir malonogometne Lige prvaka 2020. godine ugostit će Minsk, koji će tako postati prvi neutralni domaćin Final Foura, a odlučeno je i kako će Europsko prvenstvo nogometašica 2021. godine u Engleskoj biti odigrano od 7. srpnja do 1. kolovoza. Finale će se igrati na Wembleyju.

Od sezone 2021./2022. uvodi se grupna faza natjecanja u Ligi prvakinja. "To je ključna odluka za ženski nogomet - najbolje će natjecanje dobiti podlogu i vidljivost koju i zaslužuje. Ekipe će dobiti vrhunske suparnike te dodatno podići kvalitetu igre", najavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Sljedeći sastanak Izvršnog odbora Uefe na rasporedu je 2. ožujka 2020. godine u Amsterdamu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri