Prvo EP u e-nogometu

Upoznajte predstavnike Hrvatske na e-nogometnom Euru

14.01.2020.

Upoznajte predstavnike Hrvatske na e-nogometnom Euru
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je kroz proces internetskih kvalifikacija dobila svoje predstavnike za prvi eEURO.

Krovna europska nogometna organizacija UEFA prošle je godine predstavila prvo Europsko prvenstvo u e-nogometu, koje će ujedno biti i najveći e-nogometni turnir državnih reprezentacija do sada. Uefin eEURO 2020. godine igrat će se ekskluzivno putem platforme KONAMI eFootball PES 2020, čiji će se sadržaj bazirati na Europskom prvenstvu 2020. godine. 

Odabir predstavnika putem internetskih turnira za eEURO održan je krajem 2019. godine, a u proljetnim mjesecima 2020. godine slijede kvalifikacije za završnicu. Cilj predstavnika svake države bit će izboriti plasman na finalni turnir u Londonu, na kojem će sudjelovati 16 reprezentacija. Pobjednici turnira osvojit će novčanu nagradu te ulaznice za finale Europskog prvenstva, koje će biti odigrano 12. srpnja na stadionu Wembley.

Hrvatsku će u kvalifikacijama za eEURO predstavljati finalisti selektivnog natjecanja Marko Gelo i Andrej Šporčić. Hrvatski nogometni savez primio ih je u svojim prostorijama kako bi im poželio sreću u kvalifikacijama te im poklonio personalizirane dresove.

Pobjednik u finalu i prvi predstavnik Hrvatske jest tridesetjednogodišnji Marko Gelo, koji PES igra od 1997. godine te je 2016. godine također sudjelovao na europskom turniru u e-nogometu. Na navedenom natjecanju Marko zbog sustava natjecanja nije predstavljao Hrvatsku, već Slovačku - igrači su se svakoga dana mogli natjecati kako bi predstavljali jednu od država sudionica, a Marko je pobjedu odnio na dan kada je biran predstavnik Slovačke.

Drugi predstavnik Hrvatske jest dvadesetčetverogodišnji Andrej Šporčić, koji se za e-nogomet ozbiljnije zainteresirao prije dvije godine.

Marko i Andrej oboje su članovi udruge PES Ekspert, koja okuplja obožavatelje e-nogometa i platforme PES:

"Poznajemo se od prije, oboje smo članovi udruge PES Ekspert u kojoj sudjeluje veliki broj zainteresiranih igrača PES-a iz svih krajeva Hrvatske. Imamo i lige te turnire koji se svakog tjedna održavaju putem interneta. Svi smo bili oduševljeni zato što napokon možemo sudjelovati u ovoj vrsti natjecanja i predstavljati Hrvatsku na takvoj razini."

U kvalifikacijama za ovogodišnje Europsko prvenstvo u e-nogometu Marko i Andrej igrat će s hrvatskom reprezentacijom, a svaki od njih ima i svojih idealnih prvih jedanaest u PES-u.

Pobjednik turnira Marko podijelio je svoje idealne igrače za početak eEura:

"Livaković na golu. Vrsaljko kao desni bek, u sredini Lovren i Vida, a lijevo Ćaleta-Car. Brozović, Modrić i Rakitić u sredini terena. Perišić na desnom krilu, Petković kao špica i Rebić na lijevom krilu."

Njegov suigrač Andrej odabrao je sličnu početnu postavu:

"Ja bih izabrao sličnih prvih jedanaest, s malim promjenama. Vidu biram za lijevog beka, a Ćaletu-Cara bih stavio u sredini do Lovrena. U PES-u oboje najviše igramo s tri središnja braniča, a samo Vrsaljka koristimo kao beka. Modrić u sredini, s Brozovićem i Vlašićem. Napad je isti kao i Markov: Perišić, Petković i Rebić."

Marko i Andrej sudjelovat će u Skupini J u kvalifikacijama za završnicu te će se susresti s igračima iz Belgije, Armenije, Češke, Francuske te Cipra.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri