Za klubove Prve HNLŽ

Održana prva radionica za licenciranje klubova za Ligu prvakinja

17.01.2020.

Održana prva radionica za licenciranje klubova za Ligu prvakinja
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je 17. siječnja održana radionica za ženske nogometne klubove na temu licenciranja za UEFA Ligu prvakinja.

Radionicu je otvorila voditeljica odjela za međunarodne poslove i licenciranje HNS-a Ivančica Sudac, a uvodni govor održao je tajnik HNS-a Vladimir Iveta. Na radionici su sudjelovali predstavnici svih klubova Prve HNLŽ te tri kluba Druge HNLŽ.

Ivančica Sudac klubovima je predstavila postupak licenciranja za UEFA Ligu prvakinja te relevantne sportske, infrastrukturne, administrativne, pravne i financijske kriterije koje klubovi trebaju ispuniti. Također je prisutnim predstavnicima klubova predstavila proces licenciranja u Hrvatskom nogometnom savez te tijela HNS-a koja sudjeluju u licenciranju, kao i najbitnije kriterije iz novog Pravilnika o licenciranju klubova (izdanje iz listopada 2019. godine). Posebna pozornost dana je i temi zaštite djece u sportu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Koordinator natjecanja Neven Šprajcer predstavio je novosti u nogometnim natjecanjima za žene u Hrvatskoj, kao i rad relevantnih komisija HNS-a te nadolazeće projekte za razvoj ženskog nogometa.

Pred Hrvatskim nogometnim savezom prisutni su bili i ravnatelj Nogometne akademije te stručnjak za sportske kriterije licenciranja Vatroslav Mihačić, stručna suradnica za međunarodne poslove i licenciranje te stručnjakinja za pravne kriterije Tanja Peraković, referentica za međunarodne poslove Vlatka Janđel, referentica za licenciranje klubova Snježana Drkulec te tajnik ženskih i futsalskih reprezentacija Denis Lukša. Također su prisutni bili i vanjski suradnici Vladimir Topolnjak (stručnjak za financijske kriterije) te Vibor Granić (stručnjak za infrastrukturne kriterije).

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri