Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Sudačka komisija

Dvije međunarodne gošće

Video: U Sesvetama
održan treći seminar
sutkinja HNS-a

20.01.2020.
Video: U Sesvetama održan treći seminar sutkinja HNS-a
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U prostorijama Komisije nogometnih sudaca i na terenu NK Sesvete održan je treći seminar sutkinja Hrvatskog nogometnog saveza.

 

Seminaru su nazočile sutkinje svih razina, od međunarodnih sve do županijskih, kao i dvije gošće, međunarodne FIFA-sutkinje iz kategorije 1 - Ivana Projkovska iz Makedonije te Cheryl Foster iz Walesa, koja je seminaru prisustvovala u svojstvu talent-sutkinje kojoj je Uefina mentorica Blaženka Logarušić.

Uz treninge na sesvetskom terenu, na seminaru su obrađivane sljedeće aktivnosti: testiranje PNI, predavanje uz video-materijal (Pravilo 11 - Zaleđe i Igranje rukom) te video-test (grupni rad, analiza).

foto: HNS

Seminar su pripremile, obradile i realizirale instruktorice Blaženka Logarušić, Snježana Fočić, Lada Rojc i Lidija Kunštek, koristeći materijal koje su dobile na seminarima Fife i Uefe, te su svoje znanje i vještine nesebično podijelile s mlađim kolegicama.

Među zaključcima istaknuta je potreba da se u suradnji sa županijskim instruktorima za PNI radi na omasovljavanju sutkinja jer postoji velik prostor za nadogradnju dosadašnjeg uspjeha hrvatskih FIFA-sutkinja, na čelu s Ivanom Martinčić i Sanjom Rođak Karšić, pripadnicama Uefine elitne kategorije.

Gošće seminara naposljetku su izrazile velike pohvale za kvalitetu rada i način na koji je seminar proveden.

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

foto: HNS

Učitaj više