Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Održana radionica o licenciranju klubova
foto: Drago Sopta/HNS

HNS > Licenciranje

"Hrvatski klupski nogomet: danas za sutra"

Održana radionica o
licenciranju klubova

20.02.2020.
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U Zagrebu je 19. veljače održana radionica pod nazivom "Hrvatski klupski nogomet: danas za sutra" za klubove Prve i Druge hrvatske nogometne lige, klubove Treće hrvatske nogometne lige koji su podnijeli zahtjev za licencu za Drugu HNL za natjecateljsku sezonu 2020./21. te klubove Prve hrvatske nogometne lige za žene koji su podnijeli zahtjev za licencu za Uefinu Ligu prvakinja.

Uz predstavnike klubova, radionici su prisustvovali Fifin direktor za nogometne propise James Kitching i Fifina menadžerica za razvoj Heidi Beha, a događaj je otvorio predsjednik HNS-a Davor Šuker:

"Zahvaljujem našim gostima iz Fife na dolasku na ovu radionicu te na podršci našem radu. Hrvatski nogometni savez nikad se neće umoriti u razvoju nogometa, a naša mala zemlja vrvi od sportskih djelatnika. Pažnja javnosti možda je usredotočena na Vatrene i nastupe, no nogomet se svakodnevno igra na terenima diljem Hrvatske. Baza je u razvoju nogometa izuzetno bitna, a klubovi na svim razinama srce su hrvatskog nogometa. Zahvaljujem vama i vašim kolegama u klubovima na trudu i radu te vas podsjećam kako vam HNS stoji na raspolaganju kada vam je potrebna podrška. Također moram pohvaliti odjel licenciranja i Ivančicu na izvrsnom djelovanju već dugi niz godina."

Voditeljica licenciranja i međunarodnih poslova HNS-a Ivančica Sudac također je pozdravila prisutne predstavnike klubova te im predstavila program radionice. Sudac je naglasila kako je odjel za licenciranje posebno ponosan što na ovogodišnjoj radionici o licenciranju po prvi put zajedno sudjeluju predstavnici ženskih i muških klubova.

foto: Drago Sopta/HNS

Radionica je započela analizom postupka licenciranja za vrijeme prijašnjih sezona i stanja u hrvatskim klubovima, koju je predstavila Ivančica Sudac, uz značajke novog Pravilnika o licenciranju klubova HNS-a. James Kitching, direktor za nogometne propise krovne svjetske nogometne organizacije, potom je predstavio Fifinu reformu sustava transfera.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak održao je predavanje na temu percepcije hrvatskog nogometa u javnosti, a Dinamova časnica za osobe s invaliditetom Iva Cigrovskij predstavila je primjere dobre prakse na području društveno odgovornih aktivnosti. Docentica i stručnjakinja za sportsku psihologiju Zrinka Greblo Jurakić također je govorila o mjerama zaštite maloljetnika koji sudjeluju u nogometu.

U drugom dijelu radionice predstavnicima klubova bile su dostupne individualne konzultacije sa stručnjacima Odjela za licenciranje HNS-a, uključujući ravnatelja Nogometne akademije te stručnjaka za sportske kriterije licenciranja Vatroslava Mihačića, pravnog savjetnika i stručnjaka za kriterije administracije i stručnog osoblja Matiju Puhaka, stručnu suradnicu za međunarodne poslove i licenciranje te stručnjakinje za pravne kriterije Tanje Peraković, referenticu za međunarodne poslove i menadžericu za Fifin sustav TMS Vlatke Janđel, vanjskog suradnika i stručnjaka za financijske kriterije Vladimira Topolnjaka te vanjskog suradnika i stručnjaka za infrastrukturne kriterije Vibora Granića (stručnjak za infrastrukturne kriterije).

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

Učitaj više