Zanimljiva predavanja i paneli

Održana Konferencija “Pravo&Nogomet 2020”

22.10.2020.

Održana Konferencija “Pravo&Nogomet 2020”
Foto: Drago Sopta/HNS

U organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Zagrebu, u Kraš Auditoriumu održana je Konferencija “Pravo&Nogomet 2020“, koja je, uz sudjelovanje eminentnih stručnjaka iz područja nogometa i prava, ponudila pregršt zanimljivih tema i rasprava.

Foto: Drago Sopta/HNS

U uvodnom dijelu prisutnima su se, između ostalih, obratili počasni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Mladen Vedriš, nekadašnji profesor i predstojnik Katedre za ekonomske znanosti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, i izvršni direktor HNS-a, Marijan Kustić, a krovnu organizaciju hrvatskog nogometa na Konferenciji su predstavljali voditeljica Odjela za licenciranje i međunarodne poslove Ivančica Sudac, predsjednik Arbitražnog suda Ivica Veselić, arbitri Arbitražnog suda Vanja Smokvina i Marko Hrabar, odnosno stručna suradnica za međunarodne poslove i licenciranje te stručnjakinja za pravne kriterije Tanja Peraković. Značajan doprinos organizaciji Konferencije svojim je angažmanom i stručnim znanjem dao i tajnik HNS-a, Vladimir Iveta.

“Hrvatski nogometni savez imao je zadovoljstvo pomoći pri organizaciji Konferencije Pravo&Nogomet 2020 Zbora studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu. Ova manifestacija, na kojoj su raspravljene mnogobrojne aktualne teme s nogometom i pravom u uskoj korelaciji, nastoji popularizirati tu poveznicu među studentima prava i drugoj zainteresiranoj javnosti. Nakon vrlo uspješnog prvog izdanja, održanog u zahtjevnim okolnostima pandemije, nadamo se da će studenti koji su se istaknuli u organizaciji Konferencije, kao i njihovi nasljednici u Zboru i Fakultetu, taj događaj pretvoriti u redovitu manifestaciju. U tome će imati pomoć Hrvatskog nogometnog saveza.”, rekao je Iveta.

Foto: Drago Sopta/HNS

Ivančica Sudac je s predstojnicom Katedre za međunarodno privatno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Ines Medić, održala zajedničko predavanje na temu “Financijski izazovi nogometnih klubova u Hrvatskoj - licenciranje i financijski fair-play”, Tanja Peraković i Vanja Smokvina sudjelovali su na panel raspravi o ulozi posrednika pri transferu igrača, Ivica Veselić i Vanja Smokvina na panel raspravi o arbitraži u sportu, a Marko Hrabar održao je predavanje na temu sportskih ugovora maloljetnika.

Foto: Drago Sopta/HNS

Na konferenciji su održana i predavanja o zakonodavnim okvirima sporta u Republici Hrvatskoj, ugovorima i transferima profesionalnih nogometaša, pravnoj regulaciji nasilja na nogometnim utakmicama, dopingu u nogometu, strukturi prihoda i rashoda hrvatskih nogometnih klubova, nogometu i IT tehnologijama, nogometu kao brendu, medijskim pravima na prijenos nogometnih utakmica i o nogometu nekad i sad iz različitih perspektiva.

Kao gost iznenađenja na kraju završnog dana Konferencije iz Birminghama se javio Slaven Bilić, pravnik po struci i bivši hrvatski izbornik, a danas prvi trener premierligaša West Bromwich Albiona.

Svi zainteresirani sadržaj oba dana Konferencije mogu vidjeti na sljedećim poveznicama:

https://vimeo.com/469233595/69051c5901

https://vimeo.com/event/384775/videos/470241325/3ee950dd16

 

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri