Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Projekt Special Power League

Izvještaj Uefe o
društvenoj
odgovornosti: HNS
među primjerima dobre
prakse

21.04.2021.
Izvještaj Uefe o društvenoj odgovornosti: HNS među primjerima dobre prakse
foto: Goran Stanzl/PIXSELL
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Projekt Hrvatskog nogometnog saveza pod nazivom Special Power League istaknut je u Uefinom godišnjem izvještaju o društvenoj odgovornosti u nogometu.

Europska nogometna federacija objavila je godišnji izvještaj o društvenoj odgovornosti u nogometu, koji uključuje brojne podatke o raznim projektima provedenima diljem Starog kontinenta.

"Više nego ikada prije, UEFA je svjesna svoje velike društvene odgovornosti u Europi i svijetu. Nitko nije mogao očekivati što nas očekuje u sezoni 2019./2020., no unatoč brojnim odgodama, nastavljen je rad na projektima društvene odgovornosti, u suradnji s nacionalnim savezima i drugim stručnim partnerima", poručio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

Ukupan Uefin proračun za društveno odgovorne projekte iznosio je gotovo 4,5 milijuna eura, a projekti su pokrivali područja poput različitosti i uključivosti, zaštite okoliša, zaštite djece, pomirbe, zdravlja, solidarnosti, ljudskih prava i drugih.

Nacionalni savezi iskoristili su 2,75 milijuna eura iz programa HatTrick, a čak 65% od 69 projekata bavilo se upravo osnaživanjem različitosti i uključivosti unutar društva.

Među primjerima dobre prakse naveden je i projekt Hrvatskog nogometnog saveza, Special Power League. Projekt je započeo 2018. godine u suradnji s Akademijom zdravog življenja te s ciljem dodatne integracije djece s poteškoćama kroz nogomet i igru. Hrvatski nogometni savez u sklopu je ovog projekta surađivao s brojnim hrvatskim nogometnim klubovima kako bi ih potaknuo na uspostavljanje momčadi za djecu s poteškoćama u razvoju te kako bi zajednički organizirali turnire između navedenih momčadi. Taj je projekt u studenome 2020. godine nagrađen i Uefinom srebrnom nagradom za najbolju grassroots inicijativu za osobe s posebnim potrebama ili osobe s invaliditetom.

Cijeli izvještaj dostupan je na ovoj poveznici.

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Armenija

01.06.2021.

Gradski stadion, Velika Gorica