Nogometni centar na Sveticama

Predstavljen dogovor Grada Zagreba i HNS-a

02.01.2014.

Predstavljen dogovor Grada Zagreba i HNS-a
Foto: Drago Sopta/HNS

U četvrtak je na zagrebačkim Sveticama predstavljen dogovor Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza o gradnji nogometnog centra.

Ustanova za upravljanje zagrebačkim sportskim objektima, koja je do sada upravljala sportskim objektom na Sveticama, predala ga je na privremeno upravljanje Hrvatskom nogometnom savezu, s ciljem da se uredi nogometni centar HNS-a te da se obnove postojeći atletski sadržaji.

"Želja nam je da se ubuduće na Sveticama, pored bazena na kojemu se uskoro nastavljaju radovi, urede tereni za potrebe Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatskog nogometa općenito te da se objekt sačuva i zadrži za atletiku", rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

"Ovo je prvi korak i vjerujem da HNS ima potencijala i da će ispuniti zacrtano", dodao je.

Foto: Drago Sopta/HNS


Nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, koji je na Sveticama predstavljao delegaciju HNS-a zajedno s izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem.

"Hvala prije svega Gradu Zagrebu i ŠRC-u Svetice, koji je i u vremenu kada sam igrao nogomet bio zelena oaza grada Zagreba. Nogomet raste iz dana u dan te moramo graditi infrastrukturu i nadam se da ćemo imati i regionalnih centara. Sve bismo papire trebali riješiti do veljače", izjavio je Šuker.

Odgovorio je i na pitanje koliko će UEFA sudjelovati u financiranju projekta: "Imamo sredstava još od Tuhelja. Treba nam umjetne trave, terena, a ovoga trenutka HNS ima ogroman rejting u svijetu. Hvala svima koji pomažu ovaj projekt, izgradit ćemo lijep centar na diku i ponos Hrvatske".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri