Trodnevni posjet Hrvatskoj

Čelnici HNS-a ugostili uglednu dužnosnicu Fife

22.09.2021.

Čelnici HNS-a ugostili uglednu dužnosnicu Fife
Foto: Drago Sopta/HNS

Menadžerica za razvoj u Fifinom sektoru za nacionalne saveze, zadužena za Europu, Heidi Beha, posjetila je Hrvatsku s ciljem obilaska područja pogođenim razornim potresom 2020. godine.

Behu su na početku trodnevnog boravka u Hrvatskoj u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza ugostili predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina, s kojima je razgovarala o raznim strateškim projektima i inicijativama krovne organizacije hrvatskog nogometa. Istog dana susrela se i s voditeljima projekata HNS-a koji se financiraju iz FIFA Forward programa.

"U Fifi volimo staviti sportski aspekt nogometa u središte svojih razvojnih projekata, sretni smo da možemo ulagati izravno u natjecanja i utakmice i tako postići pozitivan utjecaj na igrače. Znamo da je HNS usredotočen na razvoj nogometa na svim razinama i da puno ulaže u mlade igrače, zbog čega u njemu imamo odličnog partnera koji rado prihvaća sve naše inicijative”, rekla je Heidi Beha.

Preostala dva dana boravka Behe ​​u Hrvatskoj bila su usmjerena na posjete klubovima i županijskim savezima čiji su objekti teško oštećeni tijekom razornih potresa koji su pogodili središnju Hrvatsku u ožujku i prosincu 2020. godine. Beha je potresom pogođena područja posjetila u pratnji voditeljice Međunarodnog odjela i licenciranja, Ivančice Sudac, i voditeljice infrastrukture, Andree Dokuš.

Foto: Drago Sopta/HNS

U okviru posjeta obišla je stadione ŠNK Frankopan, HNK Segesta, GSNK Mladost Petrinja, GNK Dinamo i NK Sesvete, kao i multimedijski centar HNS-a te urede Zagrebačkog nogometnog saveza i Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije, gdje se sastala s njegovim predsjednikom i članom Izvršnog odbora HNS-a, Davorom Ivićem. Tijekom drugog dana posjeta, Heidi je u Karlovcu pogledala kvalifikacijsku utakmicu za SP 2023. godine hrvatske ženske reprezentacije protiv Italije.

Posljednjeg dana boravka Beha se sastala s predsjednikom Sudačke komisije HNS-a, Brunom Marićem, koji ju je upoznao s uspješnom provedbom VAR sustava u Hrvatskoj, također financiranog putem FIFA Forward programa.

“Na žalost, na licu mjesta sam se uvjerila u kojoj je mjeri razoran potres 2020. godine oštetio nogometnu infrastrukturu, stambene zgrade i druge objekte u Sisku i Zagrebu. Međutim, ono što je u meni pobudilo optimizam jest činjenica da sam, u razgovoru s pojedincima iz klubova i nogometnih organizacija iz mjesta u kojima je potres ostavio velike posljedice, kod njih osjetila veliki entuzijazam. Zaista djeluje inspirirajuće vidjeti silan trud koji su ti ljudi uložili ustrajući u ovim teškim okolnostima i održavajući svoje klubove na životu”, rekla je Beha.

Prvi čovjek HNS-a, Marijan Kustić, zahvalio se Heidi Beha na dolasku i pažnji koju je posvetila nogometnim sredinama u potresom pogođenim područjima.

"Drago mi je da Fifa ima sluha za probleme klubova i nogometnih sredina koje su se našle u teškoj situaciji uslijed razornih potresa koji su pogodili Hrvatsku prošle godine. Znamo što ljudima znači siguran dom i krov nad glavom, znamo koliko je infrastruktura bitna u razvoju hrvatskog nogometa. Činimo sve što je u našoj moći, a činit ćemo i ubuduće, da bismo olakšali nogometnu svakodnevicu malim sredinama, svjesni da je baza temelj svega", rekao je Kustić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri