Predsjednikov govor

Kustić: "Iza nas je sjajna nogometna godina"

22.12.2021.

Kustić: "Iza nas je sjajna nogometna godina"
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, održao je na redovnoj sjednici Skupštine krovne organizacije hrvatskog nogometa govor u kojem je sažeo najznačajnije uspjehe HNS-a u protekloj i smjernice rada u idućoj godini.

 

Kustić je održao govor poslije prikazanog filma o uspjesima hrvatskog nogometa u protekloj 2021. godini.

"Dragi članovi Skupštine, dragi prijatelji, kao što ste mogli vidjeti u ovom filmu, iza nas je sjajna nogometna godina. Možemo biti ponosni na sve rezultate koje su naše reprezentacije ostvarile u proteklom razdoblju. Bez želje da ovdje ponovno nabrajam te uspjehe, želim ipak iskoristiti priliku kako bih čestitao:

- izborniku Zlatku Daliću i A reprezentaciji na uspjehu na Euru i potom uspješnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo

- izborniku Igoru Bišćanu i mladoj reprezentaciji na uspjehu na Europskom prvenstvu i potom savršenom startu u novom kvalifikacijskom ciklusu

- izborniku Marinku Mavroviću i malonogometnoj reprezentaciji na plasmanu na Europsko prvenstvo

- muškoj U-19 i ženskim U-19 i U-17 reprezentacijama koje su izborile nastavak kvalifikacija za europska prvenstva

Dakako da posebnu vrijednost ima plasman Vatrenih na Svjetsko prvenstvo u Katar. Dvanaest izborenih završnica u 14 kvalifikacijskih ciklusa od samostalnosti svjedoče o kvalitetnom radu naše struke, klubova i cjelokupne baze, o talentu i pobjedničkom mentalitetu naših nogometaša te nogometnom sustavu na kojem nam zavide puno bogatije i veće zemlje od Hrvatske. To je uspjeh s kojim se smije ponositi svaki nogometaš, trener i djelatnik u hrvatskom nogometu.

Nastavili smo s velikim ulaganjima u infrastrukturu, liga nam nikada nije bila zanimljivija, bolja i neizvjesnija. Uložili smo 3.5 milijuna kuna u ženski nogomet koji se diže i potpisali smo vrijedne sponzorske ugovore. Da ne duljim, godišnji izvještaj koji imate pred sobom najbolje pokazuje koliki je opseg aktivnosti Hrvatskog nogometnog saveza.

Veseli me što iduća godina ima potencijala biti još bolja od ove s kojom se polako opraštamo. Imamo godinu dana mira za pripreme za Svjetsko prvenstvo, uz odlične utakmice u Ligi nacija, a u HT Prvoj ligi nas čeka sjajan proljetni dio prvenstva. Vjerujem da je prijedlog programa rada i financijskog plana, za koji ćemo uskoro glasati, kvalitetno osmišljen i da će dobro pratiti sve što Savez želi, može i treba ostvariti iduće godine.

Iskoristit ću priliku i zahvaliti se predsjedniku Uefe, Aleksanderu Čeferinu, na podršci i odličnoj suradnji.

Od srca zahvaljujem svim djelatnicima HNS-a, vama skupštinarima i članovima Izvršnog odbora, županijskim savezima, klubovima, trenerima, igračima, sucima i nogometnim djelatnicima na doprinosu uspjesima hrvatskog nogometa koji nadilaze realne okvire naše zemlje.

Želim nam svima sretnu, uspješnu i, prije svega, zdravu 2022. godinu!".

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri