Hrvatska razvija nogomet na svim razinama

Kliment: "HNS je prepoznat i poštovan unutar europske nogometne obitelji"

22.12.2021.

Kliment: "HNS je prepoznat i poštovan unutar europske nogometne obitelji"
Foto: Drago Sopta/HNS

Skupštinarima Hrvatskog nogometnog saveza u srijedu su se obratili i posebni gosti, uključujući i predstavnika Uefe, Jozefa Klimenta.

"Velika mi je čast i zadovoljsrtvo doći na Skupštinu i teško je naći riječi pohvale koje nisam već rekao na ovoj pozornici. Čestitam vam na kontinutetu kvalitetnog rada i zajedništvu, služite kao primjer drugima kako jedan uspješan savez može funkcionirati. Želim vam sretne blagdane te da A-reprezentacija i ostale selekcije nastave uveseljavati građane", rekao je glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajač.

Foto: Drago Sopta/HNS

Državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak također je imao lijepe riječ za rad Hrvatskog nogometnog saveza:

"S velikim zadovoljstvom vam želim produžiti pozdrave iz Ministarstva turizma i sporta. Izuzetno sam sretan i ponosan što sudjelujem u radu Skupštine i što sam u društvu ljudi koji vode jedan sport po kojem je Hrvatska planetarno poznata. Danas svjedočimo izuzetno snažnoj Prvoj HNL i izuzetno dobrim rezultatima svih selekcija. Liga već dugo nije bila tako neizvjesna, što nije došlo slučajno - to je plod rada svih vas. Svima vam želim zdravlja u idućoj, novoj godini i želim da se nastavi trend dobrih sportskih rezultata".

Foto: Drago Sopta/HNS

Počasni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Mladen Vedriš nazočnima je poručio:

"Sretan Božić! Pred nama je uspješna godina. U prošloj godini ostvarili smo bitne, strateške ciljeve u smislu natjecanja, rejtinga, financijskog poslovanja, ali istovremeno i za samopouzdanje države i nacije. Posebne čestitke igračima i izborniku - ostvarena je bezbolna generacijska tranzicija koja daje izglede da budemo dobri u kontinutetu. Izuzetno je rijetko da jedna mala i relativno nova nacija uspijeva u kontinuitetu ostvarivati ovakve rezultate, što nas obvezuje da u vremenu pred nama budemo barem toliko dobri, ako ne i bolji. Sretno!"

Foto: Drago Sopta/HNS

Europsku nogometnu federaciju za prosinačkoj je Skupštini predstavljao Slovak Jozef Kliment.

"Prvo, želio bih vam prenijeti svoje pozdrave i pozdrave predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina. Sretan sam što sam ovdje jer živimo u teškim vremenima i nisam mogao doći prošle godine. Morali smo prilagoditi natjecanja i odgoditi Europsko prvenstvo, ali zahvaljujući dobroj suradnji sa svim članicama Uefe, uspjeli smo. Pred nama je bio i izazov Superlige, kada su pojedini klubovi željeli uzeti nogomet u svoje ruke, no kako je predsjednik Čeferin rekao, moramo zaštiti nogomet jer pripada svima nama. Sada se susrećemo s izazovom prijedloga Svjetskog prvenstva svake dvije godine i nadadmo se da ćemo kroz pregovore pronaći prihvatljivo rješenje za sve".

"Sve što UEFA postiže zasluge su suradnje s nacionalnim savezima, uključujući HNS. Nije slučajno da je hrvatski nogomet toliko uspješan na reprezentativnoj i klupskoj razini, a HNS je zato prepoznat i poštovan unutar europske nogometne obitelji. Moja Slovačka se u zadnja dva kvalifikacijska ciklusa sastala s Hrvatskom i nije pobijedila - vaša je reprezentacija pokazala da je jedna od najboljih u Europi i na svijetu. Međutim, nogomet nije samo reprezentacija - Hrvatska razvija nogomet na svim razinama, što potvrđuje i projekt #VježbajDoma, nominiran za Uefinu nagradu Grow. Ovo je prva Skupština pod vodstvom predsjednika Kustića, a njemu i njegovom timu te cjelokupnoj nogometnoj obitelji u Hrvatskoj želim nastavak uspješnog puta i još bolje rezultate. UEFA se raduje budućoj suradnji", zaključio je Kliment.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri