Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Potpisan sporazum o suradnji HNS-a i HŠSS-a
foto: Drago Sopta/HNS

Grassroots > Dječji i školski nogomet

Zajednički interesi

Potpisan sporazum o
suradnji HNS-a i
HŠSS-a

01.03.2022.
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza potpisan je sporazum o suradnji između HNS-a i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

 

Sporazum su potpisali predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, i Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a, uz nazočnost glavnog instruktora HNS-a, Petra Krpana, odnosno grassroots managera, Antonija Grahovca. Riječ je o suradnji na novom školskom natjecanju “MINI NOGOMET“ za djevojčice i dječake do 13 godina (peti i šesti razredi osnovnih škola), prvom koje će HŠSS organizirati i provesti u suradnji s nogometnim klubovima, odnosno izvan odgojno-obrazovnih ustanova u vidu svojevrsnih izvanškolskih aktivnosti.

Sporazum je potpisan kao slijed činjenice da su HNS i HŠSS prepoznali potencijal sportskih aktivnosti, poput mini nogometa za niže razrede osnovnih škola te potrebu za kvalitetnijom organizacijom i provedbom školskih prvenstava u mini nogometu na županijskoj razini, stručnost HNS-a i HŠSS-a u području organizacije i koordinacije nogometnih turnira i natjecanja, odnosno važnost kontinuiranog i usklađenog održavanja natjecanja na svim područjima Republike Hrvatske u kojima ima interesa za mali nogomet te želju za zajedničkim razvojem i promocijom nogometa kao školskog sporta, ali i rekreativne aktivnosti za sve mlađe generacije.

foto: Drago Sopta/HNS

Učitaj više