Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se
Kustić: “Vjerujem da će 2022. biti još uspješnija za hrvatski nogomet”
foto: Drago Sopta/HNS

HNS

Predsjednikov govor

Kustić: “Vjerujem da
će 2022. biti još
uspješnija za
hrvatski nogomet”

17.03.2022.
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • Weibo
 • RSS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, održao je na redovnoj sjednici Skupštine krovne organizacije hrvatskog nogometa govor u kojem je sažeo najznačajnije uspjehe HNS-a u protekloj i smjernice rada u tekućoj godini.

Kustić je održao govor poslije prikazanog filma o događajima od protekle Skupštine koja je održana krajem prošle godine.

"Dragi članovi skupštine, dragi prijatelji,

hvala vam na dolasku na današnju skupštinu, na kojoj je glavna tema izvještaj o radu za 2021. godinu, koja je bila sjajna za Hrvatski nogometni savez. No, kao što ste vidjeli u ovom filmu koji obuhvaća samo događaje iz ove kalendarske godine, nastavljamo u istom stilu i vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima.

Ne bih previše ponavljao ono što je prikazano u filmu, no drago mi je što video pokazuje kako bilježimo važne iskorake u svim strateškim segmentima. Vjerujem da se svi slažemo kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove. Zahvaljujem Hrvatskom Telekomu i Supersportu na povjerenju te sam uvjeren u vrlo uspješnu suradnju kroz koju ćemo komercijalno, marketinški i PR-ovski dodatno ojačati našu Prvu ligu i druga natjecanja. Dogovorenih 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos budžetima naših klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji.

Znate koliko puta sam isticao važnost razvoja nogometne infrastrukture te sam uistinu ponosan i sretan kada imam priliku doći na otvaranje novog terena bilo gdje u Hrvatskoj. Ove smo godine već otvorili nove umjetne travnjake u Metkoviću i Krapini, gotovi su radovi i u Kustošiji, a istim tempom nastavljamo i dalje. Zahvaljujem gradovima koji pritom daju potporu tim projektima te pozivam i druge koji su zainteresirani za suradnju sa Savezom da zajedno omogućimo nogometašima i nogometašicama kvalitetne uvjete za rad.

Slažem se s gospodinom Mikšom da, pored ulaganja u travnjake, trebamo apelirati na izgradnju stadiona. Imali smo sastanak i s gradonačelnikom Tomaševićem, Zagreb treba imati novi stadion, zalagat ćemo se da to bude na mjestu gdje je sada Maksimir. Kada govorimo o nacionalnom stadionu, za mene je nacionalni stadion tamo gdje igra Hrvatska, a mi ćemo svakako uvijek zastupati i apelirati na poboljšanje te stadionske infrastrukture diljem zemlje. Jako nas raduje izgradnja novog stadiona u Osijeku.

Dakako, zahvaljujem i našoj krovnoj kući, Uefi, koja kroz program Hat-Trick podržava takve projekte. S nama je danas i naš prijatelj iz Uefe, Denis Bastari - Denise, prenesite naše pozdrave predsjedniku Čeferinu i poručite mu da se veselimo ugostiti sjednicu Izvršnog odbora Uefe u rujnu na Hvaru.

Poslovni uspjesi i razvoj infrastrukture ključni su kako bismo mogli dobro raditi ono što nam je najvažnije - razvijati nogomet u zemlji. Drago mi je što je u filmu prikazan projekt nogometa za djevojčice od 5 do 8 godina jer kada vidite ta nasmijana lica i njihovu igru, prisjetite se zbog čega je nogomet najpopularnija igra na svijetu i zbog čega se ovime bavimo.

Istaknuo bih odličnu suradnju s resornim ministarstvom turizma i sporta te suradnju s HOO-om. Samo kroz tu suradnju možemo napraviti maksimum za hrvatski sport.

Naravno, kruna svih naših napora su nastupi naših reprezentacija. Idući tjedan navijamo za našu mladu reprezentaciju koja će u Varaždinu pokušati napraviti ključne korake prema novom nastupu na europskom prvenstvu. Istodobno će u akciji biti i naše U-18, U-19 i U-20 selekcije, tu su i djevojke i mali nogomet. To pokazuje koliki je opseg naših aktivnosti i zahvaljujem svim bliskim suradnicima i djelatnicima u Savezu te stručnim stožerima na napornom radu kako bi igrači imali što bolje uvjete i ostvarili što bolje rezultate. Ovdje želim svakako istaknuti doprinos članova Izvršnog odbora svim našim aktivnostima te im zahvaliti na podršci u zajedničkim odlukama.

Dakako, s posebnim zanimanjem pratit ćemo našu A reprezentaciju koja će prvi, ali ne i posljednji put ove godine igrati u Dohi. Kao što je izbornik rekao, bit će to odlična prilika reprezentaciji za team building, kao i za aklimatizaciju na uvjete koji nas čekaju u Dohi. Potom se radujemo ždrijebu Svjetskog prvenstva, ponosni što je Hrvatska ponovno dio tog uglednog društva, i to kao svjetski doprvak.

Taj nas status obvezuje da i dalje maksimalno radimo na razvoju hrvatskog nogometa. Dragi prijatelji, zahvaljujem vam na vašem trudu i radu, kao i svim nogometnim djelatnicima koji u ovim izazovnim okolnostima pronalaze načina kako omogućiti igračima i trenerima što bolje uvjete za rad. Nastavimo tako! Hvala vam na pažnji!".

 • Dogovorena suradnja između HNS-a i hotela Aristos

  24.03.2023.

  Dogovorena suradnja između HNS-a i hotela Aristos

  Danas je svečano potpisan sponzorski ugovor između Hrvatskog nogometnog saveza i zagrebačkog hotela Aristos. Ugovor o sponzorskoj suradnji potpisali su predsjednik HNS-a Marijan Kustić i predsjednik...

 • Bogat navijački program na Poljudu

  24.03.2023.

  Bogat navijački program na Poljudu

  Hrvatska nogometna reprezentacija imat će veliki vjetar u leđa s tribina poljudskoga stadiona ove subote od 20:45 sati u Splitu tijekom prve utakmice kvalifikacijskog ciklusa za UEFA Europsko...

 • Delegacija HNS-a na prijemu kod splitsko-dalmatinskog župana

  23.03.2023.

  Delegacija HNS-a na prijemu kod splitsko-dalmatinskog župana

  Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, sastala se sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, koji je tom prigodom hrvatskoj nogometnoj...

 • Priopćenje za medije HNS-a

  22.03.2023.

  Priopćenje za medije HNS-a

  Hrvatski nogometni savez upoznat je s tematikom mogućeg korištenja "povijesnih" zastava Mađarske na utakmicama mađarske reprezentacije. Hrvatski nogometni savez komunicirao je na ovu temu s krovnom...

Učitaj više

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Wales

25.03.2023.

Poljud, Split