Povratak golovima

Budimir: “Drago mi je da je Mandžo dio nas, od njega se može puno naučiti”

22.03.2022.

Budimir: “Drago mi je da je Mandžo dio nas, od njega se može puno naučiti”
Foto: Drago Sopta/HNS

Ante Budimir vratio se golovima u pravom trenutku. Napadač Osasune bio je igrač utakmice u pobjedi njegove momčadi nad Levanteom (3:1), osim drugog prvenstvenog pogotka ove sezone Ante je upisao i asistenciju.

 

Sasvim dovoljno razloga da na okupljanje Vatrenih dođe s osmijehom na licu.

“Uvijek je dobro vratiti se reprezentaciji u dobrom raspoloženju uslijed dobre klupske forme. Otvorilo mi se protiv Levantea, iskoristio sam vrlo dobru igru cijele momčadi i dočekao svojih pet minuta na terenu. Uvijek je za napadača dobro kad momčad stvara puno prilika na utakmici”, kaže Budimir, koji se vratio među Vatrene poslije osam mjeseci.

“Osam mjeseci je proletjelo, a to je dugo razdoblje. U mojim razgovorima s izbornikom uvijek je naglašavao da mu trebaju zdravi igrači i oni koji igraju u svojim klubovima i imaju ritam utakmica. Uoči zadnjih akcija nisam udovoljavao tim kriterijima, dugo me mučila ozljeda trbušnog zida. Zada je, srećom, sve to iza mene, uspio sam uloviti natjecateljski ritam i kontinuitet igara”.

Ante Budimir je u jedinom nastupu na Europskom prvenstvu prošle godine dao do znanja da zaslužuje biti dio najjače hrvatske nogometne vrste.

“Tijekom Eura sam na svakom treningu nastojao dati maksimum, pomoći momčadi u bilo kojem segmentu igre. Naravno, svi bismo htjeli igrati, a to je nemoguće. U utakmici protiv Španjolske dobio sam određenu minutažu, ostavio dobar dojam pa je i to vjerojatno utjecalo da iznova pridobijem izbornikovo povjerenje. Ispred mene su, međutim, novi treninzi i utakmice, to je jedino što se gleda”.

Budimir u svakom slučaju može u Dohi opet računati na određenu minutažu s obzirom na činjenicu da je izbornik Zlatko Dalić u najavama dvoboja sa Slovenijom i Bugarskom jasno dao do znanja da misli podjednako rasporediti snage među igračima.

“Siguran sam da će svakome od nas biti pomno objašnjeno što se od nas traži u predstojećim utakmicama. Što se tiče najave novog sustava, mi u klubu igramo u istoj formaciji, 3-5-2, s tom razlikom što se ona u slučaju Osasune u fazi obrane mijenja u 5-3-2 pa je to, možda, nezahvalno uspoređivati na primjeru igre hrvatske reprezentacije u Dohi. Vidjet ćemo što će nam po tom pitanju reći izbornik Dalić pa ćemo biti pametniji”

Bez obzira na prijateljski karakter utakmica sa Slovenijom i Bugarskom, nije nevažan dojam tijekom prvih akcija u godini i zemlji Svjetskog prvenstva.

“Naravno. Poslije jeseni koja je bila stresna jer nismo imali pravo na kiks, sad su potrebe drukčije. Međutim, svima nama je važan svaki trening u reprezentaciji, kamoli ne utakmice. Uvijek treba težiti dobroj igri, ali i pobjedama, to je ono što želimo od utakmica u Dohu. Što osobno očekujem? Želim se ponovno asimilirati s grupom, ali i novim ljudima u reprezentaciji, u stožeru i momčadi. dat ću sve od sebe i nastojati iskoristiti svoju priliku”.

U stožeru je odnedavno i legendarni hrvatski napadač Mario Mandžukić.

“Igrali smo davno jedan protiv drugoga, to je za mene bila velika čast jer sam ga uvijek gledao na televiziji i puno su mi značile njegove utakmice. Da, sad će mi u reprezentaciji biti šef, ha, ha, ha… Još bolje, neće mi biti protivnik, nego podrška i potpora. U svakom slučaju, od Marija Mandžukića se može puno naučiti”, zaključio je Budimir.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri