Otvaranje sezone

Neka bude spektakl

09.07.2022.

Neka bude spektakl
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk

Večerašnjom utakmicom SuperSport Hrvatskog nogometnog Superkupa između Dinama i Hajduka na maksimirskom stadionu od 20 sati službeno počinje nova sezona hrvatskog klupskog nogometa.

 

Uvertira ne može biti spektakularnija. Dinamo i Hajduk. Aktualni prvak i osvajač Kupa. Dva velika rivala u borbi za prvi trofej u novoj sezoni. Dvije momčadi s velikim igračkim imenima. I dobro popunjene maksimirske tribine. Gdje ćeš bolje…

Dinamo je sa šest trofeja rekorder Superkupa, Hajduk ih ima pet, a jednom je trofej Superkupa osvojila Rijeka. Finalisti su još bili zaprešićki Inter, koji je u prvom izdanju 1992. godine izgubio od Hajduka, odnosno Zagreb koji je 2002. godine poražen od Dinama.

Split još uvijek trese nogometna groznica nakon što se Hajduk poslije devet godina čekanja vratio osvajanju trofeja, Dinamo dodatno osnažen pojačanjima traži nastavak dominacije na hrvatskoj nogometnoj sceni. Utakmica će, u svakom slučaju, uvelike odrediti ambicije splitske i zagrebačke momčadi u novoj sezoni od koje i jedni, i drugi očekuju jako puno.

Prošla sezona HNL-a donijela je sve što jedno ligaško natjecanje ponuditi: kvalitetu, neizvjesnost, rivalstvo. Početak nove na samom početku donosi još jedan spektakl. Neka igre počnu!

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri