Službeno izvješće

Sudačka analiza 7. kola SuperSport HNL-a

29.08.2022.

Sudačka analiza 7. kola SuperSport HNL-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačku analizu 7. kola.

 

Sudačka analiza 7. kola SuperSport HNL-a

ŠIBENIK - DINAMO

Sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Kruno Šarić i Kristijan Novosel. VAR sudac: Zdenko Lovrić.

52. minuta: Kontakt napadača Šibenika i braniča Dinama unutar kaznenog prostora u Pravilima nogometne igre ne smatra se prekršajem. Razmatrajući prirodu incidenta u kojem igrači obostrano iniciraju kontakt u borbi za loptu, vrlo lagani intenzitet kontakta, sudac je ispravno dopustio nastavak igre u kojem napadač pokazuje jasnu namjeru da želi nastaviti igru.

81. minuta: Ispravna procjena suca utakmice u interpretaciji PNI-e (kažnjiva igra rukom). Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora igrajući loptu nogom “sam sebe“ pogađa u ruku, vrlo preciznim i jasnim smjernicama Pravila ne razmatra se prekršajem “kažnjive igre rukom“. Razmatrajući da igrač sam sebe pogađa u ruku, da se ruka nalazi u apsolutno prirodnom položaju slijedom kretnje tijela, odluka suca dopustiti nastavak igre jedina je ispravna. (Mobingu kojemu je sudac izložen slijedom ovoga incidenta razmatran je na KNS HNS-a. KNS HNS-a podsjeća suce na striktnu primjenu naputaka u incidentima ovakve i slične prirode (primjena disciplinskih mjera).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri