Obavijest HNS-a i PU zagrebačke

Upute za navijače uoči utakmice Hrvatska - Danska

21.09.2022.

Upute za navijače uoči utakmice Hrvatska - Danska
Foto: Drago Sopta/HNS

U četvrtak 22. rujna s početkom u 20:45 sati,  na zagrebačkom stadionu Maksimir bit će odigrana utakmica Uefine Lige nacija između Hrvatske i Danske. Hrvatski nogometni savez i Policijska uprava zagrebačka tom su prigodom pripremili sljedeće važne informacije za sve posjetitelje.

 

Mjere sigurnosti

Prije, za vrijeme i nakon održavanja ovog sportskog javnog okupljanja na prilazima stadionu provodit će se posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa. Također, policijski će službenici prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja intenzivno opservirati područje grada Zagreba, obilaziti mjesta okupljanja navijača i navijačkih skupina te provoditi druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a sve u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti građana.

Pozivamo građane da poštuju upute i naredbe policijskih službenika u prometu, ali i izvan stadiona tijekom provedbe policijskih poslova te na stadionu, a sve kako bi nogometna utakmica protekla u sigurnom okruženju.

Nadalje, pozivamo građane da odmah pozovu policiju na broj 192 ako uoče skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle protupravno ponašati.

Na ulasku u stadion Maksimir provodit će se detaljne mjere sigurnosti, a kako bi se onemogućilo unošenje zabranjenih predmeta i sredstava na stadion.

Iz navedenog razloga pozivamo posjetitelje i navijače da na stadion dođu što ranije. Ulazi na stadion bit će otvoreni dva sata prije početka, od 18:45 sati.

Svim navijačima snažno preporučujemo korištenje javnog prijevoza pri dolasku na Maksimir.

Posebna regulacija prometa i prometne obavijesti za područje grada Zagreba

Na dan utakmice, u četvrtak, 22. rujna, od 6 do 24 sata privremeno se za promet zatvara:

- parkiralište ispred zapadne tribine stadiona Maksimir,

- parkiralište nekadašnje tržnice Borongaj,

- poligon za obuku vozača Borongaj,

- parkiralište kod bazena Svetice,

- parkiralište od spomenika Bacača diska do zapadnog parkirališta stadiona Maksimir,

- Ulica Divka Budaka od nekadašnje tržnice Borongaj do bazena Svetice,

- Hitrecova ulica i parkiralište na Hitrecovoj ulici i

- zapadno parkiralište Ekonomskog fakulteta te Trg J. F. Kennedyja.

Istoga dana, od 18 do 24 sata privremeno se za promet zatvara:

- krajnja desna prometna traka zapadnog kolnika Avenije Gojka Šuška od raskrižja Ulice Štefanovec do raskrižja s Maksimirskom cestom.

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona.

Vozila koja su na dan održavanja nogometne utakmice zaustavljena ili parkirana na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, bit će izmještena, a vlasnici sankcionirani. Preporučujemo posjetiteljima da za dolazak na stadion koriste javni prijevoz i krenu ranije, a kako se u prometu ne bi stvarale gužve i zastoji.

Parkiranje vozila u široj zoni oko stadiona Maksimir nije moguće, pa posjetitelji koji se ipak odluče vozilima krenuti prema stadionu, za parkiranje trebaju koristiti parkirališta u drugim dijelovima grada te potom pješice ili javnim prijevozom doći do stadiona.

Apeliramo na sve sudionike u prometu za dodatno strpljenje, oprez i razumijevanje ako dođe do stvaranja gužvi i povremenih zastoja u prometu.

Ulaz na stadion Maksimir

- Ulazi na stadion su otvoreni od 18:45 sati.

- Posjetitelji, uz kupljenu ulaznicu, moraju imati identifikacijsku ispravu s fotografijom (osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola) temeljem koje će se prije ulaska provjeriti njihov identitet.

- Nakon ulaska na stadion i tijekom javnog okupljanja posjetitelji mogu sjediti isključivo na mjestu koje je određeno na ulaznici te ne mogu biti u prostorima koji nisu predviđeni za gledatelje.

- Na tribine posjetitelji ne mogu unijeti kišobrane, velike torbe i ruksake, boce, upaljače, kovanice i druge predmete pogodne za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Podrška hrvatskoj reprezentaciji i sportsko navijanje

Pozivamo navijače da se pridržavaju odredbi Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, posebice vezano uz neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i zabranu uporabe pirotehnike.

Hrvatski nogometni savez i Policijska uprava zagrebačka pozivaju na podršku hrvatskoj reprezentaciji i stvaranje ozračja vrhunskog sportskog događaja bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice.

Foto i video snimanje na stadionu i prilaznim pravcima

Policija će u četvrtak, 22. rujna, prije, za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice Uefine Lige nacija, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima.

Policija će dosljedno primjenjivati odredbe iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, obavljati policijske poslove te druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem osiguranja športskog javnog okupljanja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri