Stručna i znanstvena suradnja

Luka Modrić imenovan globalnim veleposlanikom bolnice Sv. Katarina

23.09.2022.

Luka Modrić imenovan globalnim veleposlanikom bolnice Sv. Katarina
Foto: Arhiva HNS

Specijalna bolnica Sv. Katarina i Hrvatski nogometni savez dogovorili su daljnju stručnu i znanstvenu suradnju ugovorom koji su potpisali Marijan Kustić, predsjednik krovne organizacije hrvatskog nogometa, i prof. dr. Igor Borić, ravnatelj Specijalne bolnice Sveta Katarina.

 

Tom prigodom Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, postao je globalni veleposlanik Specijalne bolnice Sv. Katarina, a predsjednik Upravnog vijeća bolnice, prof. dr. sc. Dragan Primorac, uručio mu je statuu i srebrnu značku Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Prema mnogima, Luka Modrić je najbolji vezni igrač svih vremena. Tijekom sezone 2017./18., Luka je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e (The Best FIFA Men's Player) te najboljim igračem svijeta za 2018. godinu u izboru Ballon d' Or France Footballa. Prvi je Hrvat koji je osvojio navedena priznanja, a Luka Modrić je prvi i jedini nogometaš u povijesti koji je u istoj godini osvojio sve četiri spomenute nagrade.

Foto: Arhiva HNS

Specijalna bolnica Sv. Katarina europski je centar izvrsnosti u području personalizirane medicine, službena bolnica Hrvatskog nogometnog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora, koja u području znanosti blisko surađuje s Međunarodnim društvom primijenjenih biološki znanosti (ISABS) i čuvenom američkom bolnicom Mayo Clinic. Nedavno je Specijalna bolnica Sv. Katarina potpisala ugovor o strateškoj suradnji s najvećom američkom zdravstvenom institucijom University of Pittsburgh Medical Center (UPMC).

U lipnju ove godine, Specijalna bolnica Sv. Katarina u suradnji s Mayo Clinic i ISABS-om organizirala je jedan od vodećih svjetskih znanstvenih događaja iz područja personalizirane medicine, a u radu dosadašnjih kongresa sudjelovalo je više od 6.000 znanstvenika i 800 predavača među kojima i osam dobitnika Nobelove nagrade.

U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, liječnici i znanstvenici Specijalne bolnice Sv. Katarina pokrenuli su niz globalno prepoznatih projekata među kojim je i “Hrvatski model prevencije iznenadne srčani smrti”, u cijelosti zasnovan na konceptu personalizirane medicine.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri