Borba protiv diskriminacije

HNS sredstva od kazni ulaže u prevenciju

10.10.2022.

HNS sredstva od kazni ulaže u prevenciju
Foto: Drago Sopta/HNS

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održana je zajednička tematska sjednica Komisije za profesionalni nogomet i Komisije za sigurnost HNS-a, na kojoj su sudjelovali svi klubovi SuperSport Hrvatske nogometne lige.

 

Tema sjednice bila je analiza neprimjerenog i neprihvatljivog ponašanja dijela navijača u dosadašnjem tijeku natjecateljske sezone na utakmicama domaćih natjecanja te utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatski nogometni savez upozorio je na porast broja neprihvatljivih i diskriminatornih poruka kao i govora mržnje na tribinama, a zajednički je zaključak Saveza i klubova da dosadašnji pristup rješavanju problema, kada su ovakvi prekršaji sankcionirani novčanim kaznama i zatvaranjem dijela ili cijelog stadiona, nije postigao željeni rezultat te da sam po sebi nije dovoljan.

U tom kontekstu, predstavljena je odluka Saveza da će novčana sredstva, prikupljena od kazni klubovima za rasizam i druge oblike diskriminacije, biti iskorištena u korist projekata prevencije ovakvih ponašanja. Također, Hrvatski nogometni savez će u suradnji s klubovima i nositeljima TV prava organizirati i promovirati medijsku kampanju čiji je cilj edukacija i suzbijanje neprihvatljivih ponašanja na hrvatskim stadionima.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri