Druženje s reprezentativkama

Promocija ženskog futsala u Sutinskim vrelima

17.10.2022.

Promocija ženskog futsala u Sutinskim vrelima
Foto: Drago Sopta/HNS

Šezdesetak djevojčica iz osam klubova Nogometnog središta Zagreb uveličalo je promociju ženskog futsala tijekom treninga A reprezentacije u sportskoj dvorani Sutinska vrela.

Hrvatske reprezentativke, koje se pripremaju za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo u Poznanju protiv Poljske (19. listopada), Ukrajine (20. listopada) i Nizozemske (22. listopada), ugostile su djevojčice iz ŽNK Dinamo, ŽNK Agram, ŽNK Graničar Županja, ŽNK Savica CC, NK Sesvetski Kraljevec, NK ŠN Maksimira, NK Ponikve i NK Sutla Laduč.

Foto: Drago Sopta/HNS


Šesnaest djevojčica, rođenih između 2011. i 2015. godine, aktivno su sudjelovale u treningu reprezentativki i zaigrale s njima, a poslije treninga nastavili druženje zajedno s ostatkom malih zaljubljenica u futsal. Osim potpisa i zajedničkih fotografija, reprezentativke su djevojčicama dijelile prigodne darove.

Foto: Drago Sopta/HNS


“Bilo je predivno vidjeti velik broj djevojčica, njihovih trenera, trenerica i roditelja na tribinama dvorane Sutinska vrela, to je dokaz da interes za ženski futsal itekako postoji. Činjenica da su djevojčice s osmijehom na licu uživale u treningu s reprezentativkama i zajedničkom druženju poslije treninga važna je iz perspektive razvoja ženskog futsala. Vrlo je bitno da te djevojčice imaju uzore i da zbog toga jednog dana dostignu reprezentativnu razinu. Vjerujem da je ova inicijativa samo početak i da ženski futsal ima svijetlu perspektivu”, rekla je Helenna Hercigonja-Moulton, Grassroots asistentica u Hrvatskom nogometnom savezu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri