Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Ženski nogomet

Druženje s reprezentativkama

Promocija ženskog
futsala u Sutinskim
vrelima

17.10.2022.
Promocija ženskog futsala u Sutinskim vrelima
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Šezdesetak djevojčica iz osam klubova Nogometnog središta Zagreb uveličalo je promociju ženskog futsala tijekom treninga A reprezentacije u sportskoj dvorani Sutinska vrela.

Hrvatske reprezentativke, koje se pripremaju za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo u Poznanju protiv Poljske (19. listopada), Ukrajine (20. listopada) i Nizozemske (22. listopada), ugostile su djevojčice iz ŽNK Dinamo, ŽNK Agram, ŽNK Graničar Županja, ŽNK Savica CC, NK Sesvetski Kraljevec, NK ŠN Maksimira, NK Ponikve i NK Sutla Laduč.

foto: Drago Sopta/HNS


Šesnaest djevojčica, rođenih između 2011. i 2015. godine, aktivno su sudjelovale u treningu reprezentativki i zaigrale s njima, a poslije treninga nastavili druženje zajedno s ostatkom malih zaljubljenica u futsal. Osim potpisa i zajedničkih fotografija, reprezentativke su djevojčicama dijelile prigodne darove.

foto: Drago Sopta/HNS


“Bilo je predivno vidjeti velik broj djevojčica, njihovih trenera, trenerica i roditelja na tribinama dvorane Sutinska vrela, to je dokaz da interes za ženski futsal itekako postoji. Činjenica da su djevojčice s osmijehom na licu uživale u treningu s reprezentativkama i zajedničkom druženju poslije treninga važna je iz perspektive razvoja ženskog futsala. Vrlo je bitno da te djevojčice imaju uzore i da zbog toga jednog dana dostignu reprezentativnu razinu. Vjerujem da je ova inicijativa samo početak i da ženski futsal ima svijetlu perspektivu”, rekla je Helenna Hercigonja-Moulton, Grassroots asistentica u Hrvatskom nogometnom savezu.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

Učitaj više