Riječi uglednika

Kliment: "HNS je poštovan među savezima u Europi"

07.11.2022.

Kliment: "HNS je poštovan među savezima u Europi"
Foto: Drago Sopta/HNS

Sjednicu Skupštine svojim su prisustvom uveličali i eminentni gosti, koji su se skupštinarima obratili prigodnim riječima.

 

Jozef Kliment, savjetnik za nacionalne saveze u Uefi:

“Uvijek je lijepo biti ovdje u hrvatskoj nogometnoj obitelji. Šaljem vam tople pozdrave predsjednika Aleksandera Čeferina, glavnog tajnika Theodorisa i direktora nacionalnih saveza Zorana Lakovića. Još su dva tjedna do prve utakmice u Kataru i vjerujem da ste jako uzbuđeni. Sigurno možete biti ponosni na svoj rezultat u Ligi nacija gdje ste uspjeli doći do završnice. Vidljivo je da je nogomet u središte vaše nogometne strategije. Na Euru 2020 imali ste u ekipi 26 igrača od kojih su svi prošli programe za razvoj mlađih uzrasta. HNS vrlo uspješno koristi Hat-trick program, između ostaloga i za postavljanje hibridnih travnjaka na stadionima prvoligaša te postavljanje umjetnih terena diljem zemlje. Zbog djelovanja u svim sferama rada, HNS je zaista poštovan među svim nacionalnim savezima u Europi. Kao što znate, Uefin Kongres povećao je sredstva za Hat-trick za 21 posto te će u iduće četiri godine nacionalnim savezima na dispoziciji biti 17 milijuna eura. U proteklom razdoblju smo kao društvo imali i imamo puno izazova, od pandemije do rata u Ukrajini - nadajmo se mirnom završetku tog sukoba te da ćemo se svi zajedno moći fokusirati na daljnji razvoj nogometa u Europi. Želim vam puno sreće i uspjeha u daljnjem razvoju, želim vam i dalje uspješnu suradnju s Uefom te puno sreće u Kataru!”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Heidi Beha, voditeljica Fifinih razvojnih programa za Europu:

“Zadovoljstvo je biti ovdje u Hrvatskoj te vam prenosim pozdrave predsjednika Infantina i glavne tajnice. Hrvatska je finalist Svjetskog prvenstva - mala zemlja po teritoriju, ali među velikim nogometnim nacijama. Hrvatska se redovito plasira na velika natjecanja, što nije jednostavno, a nije ni slučajnost. Taj kontinuitet je sigurno rezultat zajedničkog rada Saveza, trenera, igrača, djelatnika i svih koji su u uključeni u hrvatski nogomet. Fifa je sretna što kroz Forward program može pomoći u daljnjem razvoju nogometa. Financirali smo turnir Vlatko Marković za mlađe uzraste, kao i nacionalne lige U-15 i U-17 za djevojke. Nadajmo se da jednoga dana u budućnosti možemo vidjeti i hrvatsku žensku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu. Svi se sjećamo pandemije i njenog negativnog učinka na nogomet. FIFA je kroz COVID-19 fond pomogla svim savezima, pa tako i Hrvatskoj. Radujemo se nastavku uspješne suradnje s HNS-om, u projektima za razvoj infrastrukture i svim drugim projektima. FIFA je uvijek uz vas te vam želim uspješno Svjetsko prvenstvo u Kataru”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Mladen Vedriš, počasni predsjednik HNS-a: 

“Zadovoljstvo mi je još jednom pozdraviti vas i podijeliti s vama radost i veselje za ono što je učinjeno, uz sportske rezultate koji dižu cijelu naciju, vidjeti financijske rezultate. Nogometni uspjeh stvara okruženje u kojem možemo biti jako zadovoljni, uz poruku da budemo tako uspješni i dalje, u danima pred nama, na Prvenstvu koje stiže. Velika je odgovornost, pa i teret na našoj reprezentaciji, ali i cijelom Savezu. Uspjesi reprezentacije puno znače za samopouzdanje cijele nacije, za naš ugled u svijetu, i u tom kontekstu želim nam puno uspjeha, i da se opet okupimo ovdje i slavimo uspjeh Hrvatske u međunarodnoj konkurenciji”.

Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora:

“Teško je ponovno naći superlative koji se iznesu za ovom govornicom, pa ću se morati ponavljati. Iskrene čestitke predsjedniku i suradnicima na godini koja polako izmiče. Vidi se jedna nadogradnja na sve ono dobro što je bilo i do sada. Hvala i vama na angažmanu u povećanju sredstava od države za cijeli sport, vidjelo se da nogomet ne misli samo na sebe već na cjelokupni sport. HOO je vjeran partner HNS-u i nastavit ćemo u tom smjeru raditi i dalje. Puno sreće našoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Kataru!”.

Foto: Drago Sopta/HNS

Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta:

“Prije svega uputiti pozdrave najuspješnijem sportskom savezu od strane ministrice sporta i svih suradnika iz ministarstva i uprave za sport. Šaljem vam poruke podrške za sve što ste do sada učinili, kao i za ono što je pred nama, o čemu sanja cijela naša mala nacija. Rezultati HNS-a su vidljivi, mogu sa sigurnosti reći da su najbolji ambasadori Hrvatske naši sportaši, a posebno naši nogometaši i nogometna reprezentacija. Želim vam sretan put u Katar, i još ugodniji povratak. Želim vam da pružite dobre igre i da po tko zna koji puta uveseljavate našu naciju, ali da ćete se vratiti s jednim dobrim rezultatom”. 

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri