Predsjednikov govor

Kustić: "Gdje god vidite #obitelj, to je ono što nam je potrebno!"

07.11.2022.

Kustić: "Gdje god vidite #obitelj, to je ono što nam je potrebno!"
Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, održao je na redovnoj sjednici Skupštine krovne organizacije hrvatskog nogometa govor u kojem je sažeo najznačajnije uspjehe HNS-a u razdoblju od protekle sjednice.

 

U uvodu mogu konstatirati da se možemo dičiti rezultatima naših reprezentacija i u tom kontekstu drago mi je da su s nama ovdje naši izbornici, Zlatko Dalić, Igor Bišćan, Josip Šimunić, Robert Jarni, Nenad Gračan, Marinko Mavrović. To je jako bitno jer pokazuje i potvrđuje zajedništvo koje nas krasi dugi niz godina, sada je to zaista jako vidljivo i osjetno i to je plod našeg zajedničkog rada. 

Zahvaljujem se našem Izvršnom odboru, koji od prvog dana svemu daje maksimalnu podršku. Vjerujte da kao servis našem nogometu ne bismo mogli funkcionirati da nema te podrške. Hvala izvršnom direktoru i tajniku, kao i cijeloj radnoj zajednici koja radi odličan posao. 

Pred nama je polazak prema Rijadu, gdje nas čeka prijateljska utakmica sa Saudijskom Arabijom uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Vjerujem u reprezentaciju i izbornika Dalića koji je ispunio sva naša očekivanja, opravdao veliko povjerenje. Važno je da budemo ponizni i da uvažavamo sve reprezentacije u skupini i na SP-u. Naš optimizam uoči nastupa u Kataru temeljimo, između ostaloga, na veličanstvenom rezultatu u Ligi nacija, ali i na fantastičnoj povezanosti naših igrača i navijača, što se moglo vidjeti i u Beču.

Igor Bišćan napravio je veliki rezultat s mladom U-21 reprezentacijom koja se treći put za redom plasirala na Europsko prvenstvo, što je pokazatelj kontinuiteta. Mlada U-17 reprezentacija ostvarila je plasman u elitno kolo kvalifikacija za Euro, a to isto želim i U-19 reprezentaciji. Napravili smo pomak u ženskom nogometu u koji ćemo ulagati još više, imenovanjem Nenada Gračana za izbornika pokazali smo veliku ozbiljnost i zato njemu i reprezentaciji želim puno uspjeha u daljnjem radu. Jednako tako, futsalska reprezentacija uspješno je zakoračila u novi kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo. Posebno se zahvaljujem tehničkom direktoru Stipi Pletikosi i glavnom instruktoru Petru Krpanu koji brine o mlađim uzrastima. Sve u svemu, imamo kvalitetan tim ljudi koji brinu o razvoju našeg nogometa.

Čuli smo neki dan i predsjednika Slovenskog nogometnog saveza, koji je rekao što su i kako radili, a potvrdio je ono što i mi govorimo. Ono što HNS ulaže u infrastrukturu je iznad svih očekivanja, želimo pomoći svim sredinama i potaknuti lokalne samouprave da više ulažu i pomažu klubovima. S dobrom infrastrukturom se povećava i kvaliteta utakmica, nogomet počinje igrati sve više djece da i dalje u malim sredinama, odakle sve kreće, nastaju novi Modrići i drugi veliki igrači. To je plod rezultata svih nas. Duboko se nadam da će se infrastruktura popraviti, da će doći do izgradnje stadiona, ne samo u Zagrebu, već i diljem Hrvatske.

Dinamo i reprezentacija zaslužuju pravi stadion u Zagrebu, ali naravno da se zalažemo za ulaganje u stadione u svim gradovima. Uostalom, od početka govorimo da nam ne treba jedan nacionalni stadion - nacionalni stadion je svugdje gdje igra Hrvatska. U tom kontekstu raduju me najave Vlade Republike Hrvatske i resornog ministarstva, s kojim imamo odličnu suradnju, da će se kroz novi zakon omogućiti da se krene u tom smjeru i da ćemo time dodatno potaknuti čelnike lokalnih samouprava pa da se u budućnosti možemo dičiti odličnim stadionima. A ne da uoči dolaska Chelseaja i ostalih velikih klubova gledamo hoće li ili neće biti kiše i kako ćemo se osjećati. Vjerujem da su pred nama ljepši dani po tom pitanju. Imamo podršku Fife i Uefe po pitanju ulaganja u terene s umjetnom travom u svim županijama. Time želimo potaknuti ljude na terenu, a to se proteklih godina pokazalo kao vrhunski projekt i pothvat. Ovom prilikom želim čestitati Dinamu na velikom rezultatu ove i proteklih godine, još jednom je potvrdio kontinuitet.

U Katar idemo bez opterećenja, vjerujem u naše dečke i izbornika. I još nešto, gdje god vidite #obitelj, to je to, ono što nam je potrebno, što nas obilježava. Zahvaljujem i svima koji su radili na projektu kampanje protiv diskriminacije, borimo se zajedno protiv toga. Vidim da se promotivni video svugdje vrti i da je dobro prihvaćen te ćemo i dalje raditi u tom smjeru.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri