Spektakl na Wembleyju

Iva Olivari delegatkinja na Finalissimi

07.04.2023.

Iva Olivari delegatkinja na Finalissimi
Foto: Andriana Baćurin

Dužnosnica Hrvatskog nogometnog saveza, Iva Olivari, imala je čast obnašati funkciju delegatkinje na povijesnoj, prvoj ženskoj Finalissimi, susretu kontinentalnih prvaka Europe i Južne Amerike.

Prvi pobjednik Finalissime postala je engleska reprezentacija koja je nakon jedanesteraca svladala Brazil i tako na odličan način najavila skorašnje Svjetsko prvenstvo u Australiji i Novom Zelandu. Na kultnom Wembleyju okupilo se više od 80.000 navijača, a odlučujući jedanaesterac zabila je Chloe Kelly, ista nogometašica koja je postigla pobjednički pogodak za Englesku u finalu Europskog prvenstva prošle godine.

Team managerica hrvatske A reprezentacije, Iva Olivari, izabrana je za delegatkinju ovog susreta, što je najviša dužnosnička funkcija u organizaciji međunarodnih utakmica. Olivari je 2020. godine bila delegatkinja na finalnoj utakmici Lige prvakinja, a prošle godine na finalu spomenutog Europskog prvenstva.

Foto: Arhiva HNS

"Uistinu sam zahvalna Uefi i CONMEBOL-u što su me odabrali za delegatkinju na prvoj Finalissimi koja je bila istinski spektakl. Drago mi je što Uefa cijeni moj dosadašnji rad, a to je sigurno i potvrda ugleda koji HNS i naši dužnosnici uživaju u međunarodnim forumima. Kao i uvijek, hvala Savezu koji mi od početka dužnosničke karijere daje veliku podršku", izjavila je Olivari.

"Finalissima je potvrdila koliko su kvaliteta, popularnost i važnost ženskog nogometa narasli proteklih godina. Zadovoljna sam što je s organizacijske strane sve prošlo besprijekorno, na čemu čestitam svima uključenima u organizaciju koja je po svemu bila na razini najvećih muških natjecanja", naglasila je team managerica Vatrenih.

Hrvatski nogomet je na finalu predstavljao i dr. Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije koji danas obavlja funkciju voditelja medicinskog odjela Uefe.

Foto: Akademija zdravog življenja

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri