Kanadska turneja

Delegacija HNS-a sudjelovala u radu kampa u Hamiltonu

07.07.2023.

Delegacija HNS-a sudjelovala u radu kampa u Hamiltonu
Foto: Arhiva HNS

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza sudjelovala je u radu nogometnog kampa za dijasporu u Hamiltonu, nakon što je prethodno posjetila turnir hrvatskih nogometnih klubova iz SAD-a i Kanade u Norvalu.

Kamp su organizirali Nogometni klub Hamilton Croatia, na čelu s predsjednikom Markom Vuksanom, te Hrvatski nacionalni nogometni savez Kanade i SAD-a, a na treninzima je u četiri kategorije (U-12, U-13, U-14, U-15) sudjelovalo 110 (od čega četrdeseta djevojčica) polaznika iz brojnih hrvatskih klubova iz Kanade i SAD-a, uz stručni nadzor predsjednika Komisije za dijasporu i člana Izvršnog odbora HNS-a, Ante Kulušića i glavnog instruktora Petra Krpana.

U radu kampa sudjelovali su i ravnatelj Akademije HNS-a Boris Kubla, koordinator za ženski nogomet Božidar Miletić, instruktor NS-a Osijek Marin Smoje, instruktor NS-a Rijeka Mladen Ivančić, trener vratara Miroslav Žitnjak i instruktor za kondicijsku pripremu Ivan Krakan, koji su održali i dva treninga za uzrasne kategorije U-10 i U-11, na kojem je bilo prisutno još četrdesetak djece.

Foto: Arhiva HNS

“Zahvaljujemo domaćinima na sjajnoj organizaciji kampa i izuzetnom gostoprimstvu. Drago mi je što je Hrvatski nogometni savez dao značajan doprinos u stručnom dijelu, ovo je još jedan dokaz koliko pažnje poklanjamo dijaspori. Ništa ne prepuštamo slučaju, koristimo svaku priliku da bismo otkrili mlade talentirane igrače koji u dogledno vrijeme mogu biti dio našeg selektivnog procesa. Nadam da će ovakvi kampovi u budućnosti iznjedriti igrače reprezentativne kvalitete”, rekao je Ante Kulušić.

“Dojam je stvarno fenomenalan, bilo je zadovoljstvo sudjelovati u radu kampa. Drago nam je da smo mogli vidjeti velik broj talentiranih dječaka i djevojčica koji iskazuju zavidan potencijal. Nastavili smo tradiciju sudjelovanja u kampovima za dijasporu jer znamo koliko je bitna poveznica s našim ljudima u inozemstvu, odakle smo uvijek crpili talentirane igrače koji su poslije igrali važnu ulogu u našim najjačim reprezentacijama”, istaknuo je Petar Krpan.

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri