Nekada suigrači, danas dužnosnici

Šuker sa Šimićem o statusu profesionalnih nogometaša

08.01.2014.

Šuker sa Šimićem o statusu profesionalnih nogometaša
Foto: HNS

Konstruktivni razgovori između Hrvatskog nogometnog saveza i Nogometnog sindikata nastavljeni su danas sastankom Davora Šukera i Darija Šimića.

Proslavljeni reprezentativci koji su zajedno 1998. osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj danas su aktivni na dužnosničkim funkcijama u nogometu - Šuker kao predsjednik HNS-a, a Šimić kao predsjednik Hrvatske udruge Nogometni sindikat.

Šuker i Šimić razgovarali su u sjedištu HNS-a o aktualnoj problematici u hrvatskom klupskom nogometu, prvenstveno statusu profesionalnih nogometaša.

Dotaknute su brojne teme koje se tiču aktualnog procesa implementacije minimalnih uvjeta u ugovore između klubova i igrača, pri čemu su se i Šuker i Šimić složili kako su europska praksa i Uefine preporuke ono čemu će se težiti pri konačnom dogovoru oko minimalnih uvjeta i statusa igrača.

Zaključno, Šuker i Šimić dogovorili su kako će HNS i Nogometni sindikat nastaviti u suradnji s klubovima kroz konstruktivan dijalog slagati zajednički okvir s kojim će biti zadovoljni i klubovi i igrači, a posljedično i Savez i Sindikat.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri