Predsjednik HNS-a u posjetu Tajlandu

Šuker i Makudi potpisuju Povelju o suradnji

03.12.2014.

Šuker i Makudi potpisuju Povelju o suradnji
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski i Tajlandski nogometni savez potpisat će Povelju o suradnji, dogovorili su predsjednici dvaju saveza, Davor Šuker i Worawi Makudi.

Šuker će u Tajlandu u petak odigrati humanitarnu utakmicu svjetskih legendi gdje će nastupati za momčad Luisa Figa, a koja će snage odmjeriti s momčadi Fabija Cannavara.

Uoči susreta koji će biti i dio proslave rođendana tajlandskog kralja, Šuker je razgovarao s novinarom Bangkok Posta:

"Drago mi je i ponosan sam što mogu na ovaj način biti dio tajlandske povijesti i ovog važnog slavlja."

Bangkok Post predstavio je Šukera kao "jednog od najvećih svjetskih napadača i Zlatnu kopačku Svjetskog prvenstva 1998. godine".

Šuker je otkrio kako je s predsjednikom Tajlandskog nogometnog saveza i članom Izvršnog odbora Fife, Worawijem Makudijem, razgovarao o suradnji dvaju saveza već tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu. Uoči utakmice, dva predsjednika potpisat će Povelju o suradnji:

"U Brazilu smo razgovarali o razmjeni znanja, trenera, sudaca i svega o nogometu, svega s čim možemo pomoći. Ova Povelja će biti važna za obje zemlje."

Koja je hrvatska tajna, pitao je novinar Šukera, navodeći kako je Hrvatska vjerojatno nogometno najuspješnija mala zemlja na svijetu:

"Puno ulažemo u mlade igrače, u naše selekcije od U-15 do U-21. Na posljednjem Euru 2012. godine, 95 posto igrača prošlo je kroz te selekcije. Da biste puno uložili, potrebno vam je i dosta novca. Zarađujemo na samo 10 utakmica godišnje, a na ostalima ništa."

Šuker se prisjetio i najvećeg trenutka hrvatskog nogometa, osvajanja brončane medalje na SP-u 1998. godine:

"Pokazali smo da nogomet nije samo za bogate. Mala zemlja također može ostvariti uspjeh i sve je moguće u nogometu. Nadam se da to možemo ponoviti."

Predsjednik HNS-a na kraju je otkrio kako vidi svoju ulogu u nogometu:

"Želim pomoći ljudima u nogometu. Imam iskustvo s terena i izvan njega te razumijem nogomet. Nadam se kako bih jednoga dana mogao postati član Izvršnog odbora Fife. Još uvijek sam mlad i mogu učiti od g. Makudija, a nadam se da će on i dalje biti član IO-a Fife."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri