Mladost i Bjelovar kreću s različitih pozicija

17.12.2012.

Mladost i Bjelovar kreću s različitih pozicija

Još je malo više od tjedan dana ostalo do prvih utakmica na travnjacima diljem Bjelovarsko-bilogorske županije.

Naime, u petak, 10. kolovoza održani su Plenumi županijskih liga na kojem je utvrđen raspored natjecanja te kalendar.

Ukupno 60 klubova nalazi se pod ingerencijom županijskog Saveza, u kojem se nogomet igra preko 100 godina. Nositelji kvalitete su dva trećeligaša, Mladost iz Ždralova te Bjelovar. Ždralovčani su prošlu sezonu okončali na prvom mjestu 3. HNL sjever, no zbog pomanjakanja novčanih sredstava nisu se upuštali u avanturu zvanu 2. HNL. I ove sezone Mladost bi mogla igrati značajnu ulogu u novoj sezoni trećeligaškog natjecanja koje će krenuti 18. kolovoza. Sedam dana kasnije na rasporedu je veliki županijski obračun između Bjelovara i Mladosti. Tribine Gradskog stadiona u Bjelovaru bit će pretijesne. Svi će željeti vidjeti trenutačni odnos ove dvije momčadi koje s različitih polaznih točaka kreću u novu sezonu. Naime, mladostaši ne samo da su zadržali okosnicu momčadi koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka, nego su se i pojačali. Bjelovarci su, pak, ostali bez niza iskusnih igrača, međutim, trener Bundović ipak može sastaviti respektabilan sastav koji će igrati značajnu ulogu u prvenstvu. Koliko značajnu, vidjet ćemo već 25. kolovoza na derbiju. Tog vikenda krenut će i županijske lige. Prva koja broji 14 članova, druga, te dvije treće, sjeverna i južna skupina. Prije nego što krene prvenstvo klubovi će krenuti s odigravanjem utakmica županijskog Kupa. Odradit će dvije runde tog natjecanja.

Inače, županijski će Savez odraditi Seminar te testiranje delegata. Domaćin tog događaja bit će Garešnica, odnosno restoran Vila Velebita, a predviđen je termin utorak, 21. kolovoza.

Savez želi pojačati i trenersku struku, pa su spremni pokrenuti novi tečaj za C licencu. Svi zainteresirani mogu se javiti na brojeve telefona 043/212-586 i 098/983-1399, odnosno u ured Nogometnog saveza
BBŽ-a, te mail adresu [email protected] i broj faksa 043/212-589.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri