UEFA: Euro 2020. igrat će se u 13 zemalja

25.01.2013.

UEFA: Euro 2020. igrat će se u 13 zemalja

Izvršni odbor UEFA-e danas je potvrdio kako će se Europsko prvenstvo 2020. godine odigrati u 13 različitih gradova u isto toliko država.

Dvanaest država ugostit će po tri utakmice u skupini i jednu knock-out utakmicu, a ona jedna preostala zemlja imat će pravo biti domaćin dvaju polufinala i finala. Minimalni kapacitet stadiona koji sve zemlje kandidatkinje moraju ispuniti je 50.000 gledatelja, ali će UEFA napraviti maksimalno dvije iznimke za stadione od barem 30.000 gledatelja. Također, dogovoreno je i kako zemlje u kojima će se odigravati prvenstvo neće automatski izboriti plasman na natjecanje već će sve članice UEFA-e ići u kvalifikacije. Međutim, one zemlje koje se plasiraju te budu domaćini Eura, mogu računati na to da će njihova reprezentacija igrati barem dvije utakmice skupine na domaćem terenu.

Podsjetimo, ova ideja potekla je od predsjednika UEFA-e Michela Platinija koji je za 60. godišnjicu od odigravanja prvog Europskog prvenstva odlučio dovesti ga u što više zemalja Europe.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri