Kijevo i Uspinjača izborili finale

21.04.2013.

Kijevo i Uspinjača izborili finale

U finalu Hrvatskog malonogometnog kupa igrat će domaćin završnog turnira, momčad Kijeva, te Uspinjača koja je iznenadila lidera 1. HMNL, ekipu Nacionala.

Kup je oduvijek bio natjecanje puno iznenađenja, pa ni završni turnir osmorice u Kninu nije bio izuzetak. Nakon što je u petak Split Tommy iznenadio Vrgorac, polufinale je donijelo još jedan neočekivani rezultat - drugoligaš Uspinjača svladala je lidera 1. HMNL, momčad Nacionala, boljim izvođenjem penala.

 

Početak utakmice nije dao naslutiti mogućnost iznenađenja. Nacional je pogocima Kubovića i Morine poveo s 2:0, no izvrstan pogodak Bartolucija vratio je nadu Uspinjači prije odmora, da bi u nastavku izuzetno angažiranom i borbenom igrom Uspinjača došla i do izjednačenja koje joj je donio Ivan Majić. Morina i Šestić propustili su realizirati šesterce, za Uspinjaču je promašio samo Majić, pa se tako Uspinjača neočekivano plasirala u finale.

I drugi susret bio je atraktivan, no ne i neizvjestan - Kijevo Knin razbilo je Split Tommy bez ikakvih problema s 9:2 i tako razveselilo sugrađane na tribinama. Nakon samo 2:0 u prvom dijelu (Jelovčić, Matić), pipa se otvorila u nastavku i s novih sedam golova domaćin je okončao Splitov pokušaj obrane naslova pobjednika Kupa.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri