Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Interes za domaćinstvo SP-a do kolovoza

Održan 67. Kongres
Fife

11.05.2017.
Održan 67. Kongres Fife
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na Fifinom Kongresu u Bahreinu u četvrtak se odlučivalo o budućnosti organizacije i Svjetskog nogometnog prvenstva.

Uz sudjelovanje 211 zemalja članica, u Manami je održan 67. redovni Kongres Fife, na kojemu su prihvažena izvješća o radu u 2016. godini, a ratificirani su daljnji koraci u procesu izbora domaćina Svjetskog prvenstva 2016. godine. Nacionalni savezi iz CONCACAF-a, CAF-a, CONMEBOL-a i OFC-a pozvani su prvi izraziti svoj interes do 11. kolovoza.

Uz izbor članova u više Fifinih tijela, uključujući i izbor HNS-ove voditeljice Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančice Sudac u Komisiju za reviziju i sukladnost, odobren je proračun za 2018. godinu, pri čemu će se 91% od predviđenih 2,9 milijarde dolara dodijeliti nogometnim aktivnostima, prije svega organizaciji Svjetskog prvenstva.

Istovremeno se razgovaralo o statusu Palestinskog nogometnog saveza te je odlučeno kako će Vijeće Fife svoju odluku donijeti na sljedećem sastanku, u listopadu 2017. godine.

Još vijesti

Sljedeća utakmica

Brazil - Hrvatska

03.06.2018.