Uhvaćeni u mreži

Rakitić na korak do duple krune, trojica u utrci za finale LP

26.04.2018.

Rakitić na korak do duple krune, trojica u utrci za finale LP
Foto: Imago7

HNS donosi tjedni pregled najzanimljivijih objava na društvenim mrežama vezanih za hrvatske reprezentativce te hrvatski i svjetski nogomet.

1. Rakitić i Barcelona nadomak duple krune

Dokapetan Hrvatske Ivan Rakitić sa svojom je Barcelonom nadjačao Sevillu te osvojio četvrti Kup zaredom. Barcelona je Sevillu pobijedila s uvjerljivih pet golova razlike (5:0), a Rakitić je odigrao cijelu utakmicu. Pobjedom u Kupu Barcelona se približila dvostrukoj kruni – Rakitićev klub za sada drži prvo mjesto u španjolskom prvenstvu s 11 bodova prednosti nad Atletico Madridom, a od naslova prvaka dijele ih još četiri kola.

 

Rakitić je s Barcelonom za sada upisao sedam pobjeda u finalima igranima na jednu utakmicu: četiri u Kupu kralja (uključujući i ovogodišnju pobjedu protiv Seville), jednu u Ligi prvaka, jednu u Svjetskom klupskom prvenstvu te jednu u Europskom superkupu. Time je postao rekorder kluba – Barcelonin "Gospodin finale".

 

2. Lovren i Liverpool korak do finala Lige prvaka

Stoper Vatrenih Dejan Lovren i njegov Liverpool nadvladali su Romu na kultnom stadionu Anfield te time došli na korak do finala Lige prvaka. Engleski klub Rimljanima je zabio pet pogodaka, a napeti uzvrat osigurala su dva pogotka Rome u zadnjim minutama utakmice (5:2).

Lovren odigrao cijelu utakmicu te je za službenu stranicu Liverpoola iskazao zadovoljstvo s okršajem protiv Rome:

"Bilo je sjajno odigrati takvu utakmicu. Atmosfera na stadionu bila je odlična od početka do kraja, ponovo smo pokazali svoje sposobnosti. Stvarali smo sjajne prilike. Bila je to sjajna utakmica za igranje – i sjajna utakmica navijačima za gledanje. U zadnjih smo se petnaestak minuta pomalo borili s kontroliranjem igre, no prilično sam uvjeren da možemo postići dobar rezultat. U Rimu ćemo nastupati kao da je rezultat 0:0. Moramo biti pametni."

Liverpool je Ligu prvaka zadnji put osvojio 2005. godine, kada su osigurali svoj peti naslov prvaka Europe te se pridružili elitnoj skupini šest europskih klubova koji su pet puta ukupno ili tri puta zaredom osvojili Ligu prvaka te time zaradili pravo da trajno zadrže najtraženiji trofej u europskom klupskom nogometu. Prije nego što osiguraju svoje mjesto u ovogodišnjem finalu, Lovren i Liverpool moraju potvrditi prolaz u uzvratnoj utakmici protiv Rome 2. svibnja na Olimpico stadionu u Rimu.

 

3. Modrić i Kovačić sve bliže trećem uzastopnom naslovu pobjednika Lige prvaka

Prvi polufinalni okršaj Lige prvaka dobro je prošao i za Luku Modrića i Matea Kovačića, čiji je Real Madrid nadjačao Bayern München s jednim golom razlike (2:1). Već sedmi susret Bayerna i Real Madrida u polufinalnom krugu Lige prvaka započeo je pogotkom Bavaraca, no utakmica je završila slavljem Španjolaca. 

Od borbe za prvo mjesto Modrića i Kovačića dijeli utakmica protiv Bayerna koju će odigrati 1. svibnja na domaćem terenu, a plasiraju li se i ove godine u finale, hrvatski veznjaci imat će priliku obraniti naslov klupskog prvaka Europe te upisati treću uzastopnu pobjedu u finalu Lige prvaka.

 

4. Napadači Vatrenih u odličnoj formi

Reprezentativac Ivan Perišić zabio je gol u pobjedi svog Intera protiv Chieva (2:1) te time upisao peti gol u pet utakmica i pokazao odličnu formu pred Svjetsko prvenstvo. Njegov suigrač iz reprezentacije Duje Čop pogotkom je u sudačkoj nadoknadi izjednačio rezultat za svoj Standard u utakmici protiv Bruggea (4:4), dok je Andrej Kramarić upisao asistenciju u pobjedi svog Hoffenheima nad Leipzigom (5:2).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri