Informacije o ulaznicama za Brazil i SP

Kustić: "HNS treba dodjeljivati ovakva priznanja"

29.05.2018.

Kustić: "HNS treba dodjeljivati ovakva priznanja"
Foto: Drago Sopta/HNS

U utorak je u Zagrebu održana konferencija za medije na kojoj su govorili HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić i povjerenik za ulaznice Nikša Martinac.

HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić predstavio je Trofej Hrvatskog nogometnog saveza, nagradu koja će se dodijeljivati u devet kategorija u sklopu Dana hrvatskog nogometa.

"Uz Dane hrvatskog nogometa u Slavoniji, Svečana večer hrvatskog nogometa bit će u prvom izdanju održana u Vukovaru, našem herojskom gradu, što nam je posebno drago. Želimo da to postane tradicija, da nogometna obitelj boravi diljem Hrvatske, u različitim sredinama. To je hrvatskom nogometu trebalo, HNS treba svake godine dodjeljivati priznanja u odabranim kategorijama", objasnio je Kustić.

Poziv su dobili i brončani Vatreni iz Francuske '98, kako bi dali potporu izborniku Zlatku Daliću, stručnom stožeru i reprezentativcima uoči nastupa u Rusiji. Osim toga, u dogovoru s Ministarstvom obrane, predsjednik HNS-a Davor Šuker će nakon provedene humanitarne akcije uručiti ček za Josipa Milkovića, koji je stradao prilikom razminiravanja u Karlovcu, a za ortopedska pomagala koja će mu olakšati život.

"Struka je nominirala kandidate, struka će i glasati, a cijelim projektom ponovno nakon finala Hrvatskog kupa pokazujemo koliko nam je važna Slavonija, pogotovo u sadašnjoj teškoj situaciji", dodao je Kustić. Izravan prijenos Svečane večeri hrvatskog nogometa bit će na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

HNS-ov povjerenik za ulaznice Nikša Martinac najavio je početak prodaje ulaznica za prijateljsku utakmicu Hrvatske i Senegala u Osijeku, osvrnuvši se i na nadolazeći susret s Brazilom u Liverpoolu.

"Ulaznica za susret s Brazilom još ima, a mogu se nabaviti preko službenih stranica Liverpoola. Preporuka je za hrvatske navijače da se okupe na za njih predviđenom mjestu, na donjoj tribini Anfield Road Standa", kaže.

Nekoliko je riječi posvetio i navijačima koji putuju ili žele putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Po Hrvatskoj postoje oglasi za prodaju ulaznica, ali to je ilegalno. Govoreći iz iskustva, nekada te ulaznice ni ne postoje, a i ako postoje, ovoga puta ima novost za navijače - za ulaz na stadion bit će potreban i Fan ID, koji služi i kao viza za Rusiju. Ulaznica na kojoj ne piše ime i prezime, ali piše primjerice Hrvatski nogometni savez, također je personalizirana, a ime osobe vidi se na čitaču ulaznica na ulazu na stadion. Tko kupi takvu ulaznicu neće moći ući na stadion, odnosno neće moći izvaditi Fan ID", ističe.

"Svaka ulaznica koja nije kupljena na stranicama Fife i preko HNS-a, osim onih kupljenih ili dobivenih preko službenih Fifinih partnera i sponzora diljem svijeta, nabavlja se nekoj vrsti crnog tržišta i ne treba se igrati s time, tu više ni HNS ne može pomoći. HNS i hrvatsko veleposlanstvo mogu biti na raspolaganju svima koji su kupili ulaznice putem legalnih kanala prodaje. Provjere će biti rigorozne, a ruska će se država baviti onima koji su ulaznice kupili na sumnjive načine", nastavio je Martinac te dodao:

"Od 18. travnja otvoren je zadnji krug kupovine ulaznica preko Fifinih stranica. Pojavit će se sigurno još oko tridesetak ulaznica za utakmicu Hrvatske i Nigerije - one koje vraćaju navijači koji su ranije nabavili ulaznice, a sada ipak ne mogu ići".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri