Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Manjine

Akcijski tjedan
FARE-a na hrvatskim
stadionima

03.10.2013.
Akcijski tjedan FARE-a na hrvatskim stadionima
foto: HNS
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Instagram
 • RSS

Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša sudjelovat će ove godine u Akcijskom tjednu FARE-a

Partnerska organizacija Uefe, FARE (Football Against Racism Europe), krovna je europska organizacija za borbu protiv rasizma i diskriminacije u nogometu.

FARE tradicionalno organizira Akcijski tjedan koji ove godine traje od 16. do 29. listopada, a u koji su uključeni brojni klubovi, savezi, organizacije, klubovi navijača i ostali sudionici diljem Europe.

U Akcijski tjedan uključeni su i Hrvatski nogometni savez, koji će organizirati aktivnosti na utakmicama Fifinih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. (M) i Kanadi 2015. (Ž) te Udruga prvoligaša na utakmicama 13. prvenstvenog kola 19. listopada. U akciju će se uključiti i Udruga Prve HNLŽ.

Tijekom Akcijskog tjedna, igrači, suci i osoblje će preko dresova prije utakmice nositi majice s natpisom "Stop rasizmu i netoleranciji". Igrači će uz to ispružiti i transparent s natpisom "U boji snaga tolerancije".

Hrvatski nogometni savez i FARE će 10. listopada, dan prije kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Belgije, održati zajedničku konferenciju za medije s temom suzbijanja nasilja, rasizma i diskriminacije u nogometu.

FARE je osnovan 1999. godine u Beču, a mreža trenutno obuhvaća 119 članica iz 33 države - radi se o nevladinim udrugama, organizacijama nacionalnih manjina i imigranata, klubovima navijača i pojedincima.

Ciljevi uključuju prevenciju svih oblika diskriminacije na svim razinama nogometa u Europi, promoviranje nogometa kao faktora socijalne inkluzije i provođenje aktivnosti za osnaživanje marginaliziranih i diskriminiranih grupa.

2012. godine aktivnosti su održane u 44 zemlje, a 13 profesionalnih liga posvetilo je prvenstveno kolo prenošenju poruke.

Više informacija o aktivnostima FARE-a i Akcijskom tjednu možete pronaći na www.farenet.org gdje je dostupan i propagandni materijal.

Još vijesti

 • Dječji turnir nacionalnih manjina

  26.09.2018.

  Dječji turnir nacionalnih manjina

  Hrvatski nogometni savez i Svjetska organizacija Roma organizirali su nogometni turnir u Slavonskom Brodu. Na stadionu Nogometnog kluba Amater u Slavonskom Brodu održan je nogometni turnir za djecu...

 • Romska dječja momčad sudjelovala na Psunj-Sokol kupu

  04.09.2018.

  Romska dječja momčad sudjelovala na Psunj-Sokol kupu

  U Okučanima je održan prvi dječji Psunj-Sokol kup, na kojem je sudjelovala i romska U-13 malonogometna momčad. Romska nogometna momčad "Santos" pod vodstvom predsjednika Svjetske organizacije Roma u...

 • Deseti nogometni kamp nacionalnih manjina u Dubrovniku

  17.05.2018.

  Deseti nogometni kamp nacionalnih manjina u Dubrovniku

  Hrvatski nogometni savez i Svjetska organizacija Roma organiziraju deseti jubilarni nogometni kamp nacionalnih manjina 30. svibnja 2018. godine u Dubrovniku. Nogometni kampovi nacionalnih manjina u...

 • U Puli održan deveti kamp nacionalnih manjina

  23.04.2018.

  U Puli održan deveti kamp nacionalnih manjina

  Hrvatski nogometni savez i Svjetska organizacija Roma zajednički su organizirali devet nogometni kamp nacionalnih manjina na stadionu Aldo Drosina u Puli. Kamp se održao 20. travnja 2018. godine, a u...

Sljedeća utakmica

Hrvatska - Azerbajdžan

21.03.2019.

Stadion Maksimir, Zagreb