Akcijski tjedan FARE-a na hrvatskim stadionima

03.10.2013.

Akcijski tjedan FARE-a na hrvatskim stadionima

Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša sudjelovat će ove godine u Akcijskom tjednu FARE-a

Partnerska organizacija Uefe, FARE (Football Against Racism Europe), krovna je europska organizacija za borbu protiv rasizma i diskriminacije u nogometu.

FARE tradicionalno organizira Akcijski tjedan koji ove godine traje od 16. do 29. listopada, a u koji su uključeni brojni klubovi, savezi, organizacije, klubovi navijača i ostali sudionici diljem Europe.

U Akcijski tjedan uključeni su i Hrvatski nogometni savez, koji će organizirati aktivnosti na utakmicama Fifinih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. (M) i Kanadi 2015. (Ž) te Udruga prvoligaša na utakmicama 13. prvenstvenog kola 19. listopada. U akciju će se uključiti i Udruga Prve HNLŽ.

Tijekom Akcijskog tjedna, igrači, suci i osoblje će preko dresova prije utakmice nositi majice s natpisom "Stop rasizmu i netoleranciji". Igrači će uz to ispružiti i transparent s natpisom "U boji snaga tolerancije".

Hrvatski nogometni savez i FARE će 10. listopada, dan prije kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Belgije, održati zajedničku konferenciju za medije s temom suzbijanja nasilja, rasizma i diskriminacije u nogometu.

FARE je osnovan 1999. godine u Beču, a mreža trenutno obuhvaća 119 članica iz 33 države - radi se o nevladinim udrugama, organizacijama nacionalnih manjina i imigranata, klubovima navijača i pojedincima.

Ciljevi uključuju prevenciju svih oblika diskriminacije na svim razinama nogometa u Europi, promoviranje nogometa kao faktora socijalne inkluzije i provođenje aktivnosti za osnaživanje marginaliziranih i diskriminiranih grupa.

2012. godine aktivnosti su održane u 44 zemlje, a 13 profesionalnih liga posvetilo je prvenstveno kolo prenošenju poruke.

Više informacija o aktivnostima FARE-a i Akcijskom tjednu možete pronaći na www.farenet.org gdje je dostupan i propagandni materijal.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri