Posjet Vatikanu

Predsjednica poklonila papi Franji hrvatski dres

28.05.2015.

Predsjednica poklonila papi Franji hrvatski dres
Foto: Arhiva HNS

Papa Franjo primio je danas u Papinskoj palači u Vatikanu predsjednicu Republike Hrvatske, Kolindu Grabar-Kitarović, koja mu je tom prigodom poklonila dres hrvatske nogometne reprezentacije.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović iskoristila je polusatni razgovor kako bi pozvala Papu u Hrvatsku, a nakon razgovora s poglavarom Katoličke crkve sastala se i s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom.

Hrvatski nogometni savez izuzetno je ponosan što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za poklon papi Franji izabrala dres hrvatske nogometne reprezentacije. Papa Franjo, inače veliki ljubitelj nogometa, s osmijehom je primio prepoznatljivi dres s crveno-bijelim kvadratima s brojem devet i natpisom "Papa Franjo".

Grabar-Kitarović posjetila je jučer i Hrvatski katolički zavod Svetog Jeronima gdje se susrela s rektorom Jurom Bogdanom te redovnicima, redovnicama, studentima i Hrvatima koji žive u Rimu, a na Papinskom sveučilištu Antonianum održala je predavanje na temu "Žena u politici, izazovi u globaliziranom svijetu."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri