Izvršni odbor Uefe na Malti

Uefa pomaže djeci izbjeglica s dva milijuna eura

18.09.2015.

Uefa pomaže djeci izbjeglica s dva milijuna eura
Foto: UEFA

Na Malti se u četvrtak sastao Izvršni odbor Europske nogometne federacije, u čijem radu sudjeluje i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Na Malti je ovoga tjedna bio bogat raspored - početkom tjedna održan je TEP (Top Executive Programme) sastanak na kojem su, kao i uobičajeno, predsjednici i glavni tajnici europskih nogometnih saveza razgovarali o strateškim nogometnim temama.

U četvrtak je započela sjednica Izvršnog odbora Uefe koji je saslušao izvještaj o završnim pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo u Francuskoj. Izbor glavnog istražitelja Uefinog tijela za nadzor financijskog poslovanja (Yves Leterme) i posebnog predstavnika za krimsko područje (František Laurinec) također su bile teme Izvršnog odbora Uefe.

Izvršni odbor Uefe odlučio je donirati dva milijuna eura Uefinoj Zakladu za djecu, koja je osnovana 24. travnja ove godine. Ova donacija bit će iskorištena za pomoć djeci tijekom aktualne izbjegličke krize.

"Odlučili smo se za ovu donaciju Uefinoj Zakladi za djecu kako bi pomogli onima koji su u nevolji kao rezultat izbjegličke krize. Nadamo se da će ova sredstva doprinijeti inicijativama koje za cilj imaju poboljšati uvjete za život djeci izbjeglicama u Europi i šire", izjavio je predsjednik Uefe Michel Platini.

Foto: UEFA

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i jedan od članova Izvršnog odbora, Davor Šuker, kao i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, imali su  priliku opet se iskazati i na nogometnom terenu, s obzirom da je organiziran i prijateljski dvoboj predsjednika nacionalnih saveza protiv glavnih tajnika.

Na stadionu Luxol igralo se dva puta 20 minuta, a zaigrali su i dobro poznati Zbigniew Boniek, predsjednik Poljskog nogometnog saveza, predsjednik Uefe Michel Platini te glavni tajnik Uefe Gianni Infantino. Šukerovi "predsjednici" pobijedili su 10:9.

Sljedeći sastanak Izvršnog odbora Uefe na rasporedu je 11. prosinca u Parizu, uoči ždrijeba skupina za EP.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri