Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Grassroots > Dječji i školski nogomet

Mlada nogometna nada

Gabrijela Brajković
u posjetu
Informativno-multimedijskom
centru HNS-a

30.12.2015.
Gabrijela Brajković u posjetu Informativno-multimedijskom centru HNS-a
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Šestogodišnja Gabrijela, kći prerano preminulog bivšeg hrvatskog reprezentativca Gorana Brajkovića, zajedno sa svojom majkom posjetila je Informativno-multimedijski centar Hrvatskog nogometnog saveza gdje su je ispod jelke dočekali prigodni darovi.

Malena Gabrijela ranije je oduševila nogometne zaljubljenike i javnost video isječkom u kojem se pohvalila kako je na malonogometnom turniru dobila nagradu za najmlađu igračicu.

foto: HNS

Pritom je pozvala i sve djevojčice i djevojke da se u što većem broju prijave i odluče baviti nogometom, jer kako kaže "u nogometu već ima previše dečki", a njoj nedostaje upravo žensko društvo kako u svlačionici tako i na terenu te je tako na najbolji mogući način ujedno i promovirala ženski nogomet.

foto: HNS

Naime, Gabrijela je mlada nogometašica NK Opatija, kluba u kojem je svoje prve nogometne korake napravio i njen otac Goran Brajković, bivši hrvatski reprezentativac i bivši nogometaš Rijeke te kijevskog Arsenala koji je ovoga ljeta, u 38. godini života poginuo u prometnoj nesreći.

foto: HNS

Video isječak malene Gabrijele podijeljen je i na društvenim mrežama Hrvatskog nogometnog saveza koji je Gabrijelu zajedno s njenom majkom Marinom Kirigin ugostio u nedavno otvorenom Informativno-multimedijskom centru HNS-a u Zagrebu te joj je pod božićnom jelkom pripremio prigodan poklon.

foto: HNS

Djevojčica je s majkom prvo razgledala centar i saznala još mnogo toga novoga o nogometu kojeg toliko voli, a potom je s oduševljenjem otvorila dar koji ju je dočekao. U njemu je pronašla hrvatski dres kojeg je odmah isprobala, hlačice, štucne, loptu, pribor za školu i još mnogo toga.

foto: HNS

Za kraj je, pak, Gabrijela i ponovno zapjevala: "U tunelu usred mraka stoji pehar za prvaka, ispod njega sitno piše NK Opatija i nitko više!"

Učitaj više