Preokret domaćina

Gentu pobjeda, Rijeci važan gol u gostima

22.08.2019.

Gentu pobjeda, Rijeci važan gol u gostima
Foto: nk-rijeka.hr

Kvarnerski klub započeo je doigravanje za Europsku ligu s minimalnim porazom od Genta (2:1).

U prvoj utakmici 4. pretkola Europske lige, Gent je kod kuće nakon preokreta svladao Rijeku s 2:1, pa se hrvatski doprvak vraća na Kvarner s važnim golom u gostima i aktivnim rezultatom uoči uzvrata na Rujevici.

Iako je utakmica započela dominacijom Genta, Rijeka je uspješno došla u vodstvo u 40. minuti. Za hrvatske doprvake zabio je Tibor Halilović pred kraj prvog poluvremena. Riječani su nakon neiskorištene šanse Genta krenuli u protunapad, a Haliloviću je za pogodak asistirao Antonio Mirko Čolak, kojemu je izbornik Zlatko Dalić nedavno uputio pretpoziv za nadolazeće rujanske utakmice A reprezentacije.

Napeto drugo poluvrijeme osiguralo je izjednačenje Genta u 57. minuti, nakon što su Belgijci uspješno probili riječku obranu. Pogodak za 1:1 postigao je centralni napadač Buffalosa Laurent Depoitre, a nadareni Belgijac odgovoran je i za pogodak kojime su domaćini došli u vodstvo u 70. minuti. 

Rezultat je ostao nepromijenjen do kraja utakmice te će Rijeka u uzvratni susret na domaćem terenu ući s jednim golom zaostatka. Uspije li pobjednik Hrvatskog kupa preokrenuti rezultat u utakmici koja je na rasporedu sljedećeg tjedna te sačuva li Dinamo prednost nad Rosenborgom u uzvratnoj utakmici na stadionu Lerkendal, Hrvatska će ove godine imati svoje predstavnike u grupnoj fazi oba europska klupska natjecanja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri