Ulaganja u infrastrukturu

Prvi dopredsjednik Vučemilović-Šimunović u posjetu Đakovu i Našicama

21.10.2019.

Prvi dopredsjednik Vučemilović-Šimunović u posjetu Đakovu i Našicama
Foto: Arhiva HNS

Prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović-Šimunović posjetio je u ponedjeljak Đakovo i Našice.

U pratnji suradnika i đakovačkog gradonačelnika Marina Mandarića, Ante Vučemilović-Šimunović obišao je terene HNK Đakovo Croatije, odnosno stadione Đakovo i Croatia 1971. Gradonačelnik Mandarić istaknuo je kako Grad Đakovo nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu o čemu je bilo govora i na sastanku sa predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza.

Foto: Arhiva HNS

"Iznimno sam zadovoljan što sam se danas sa svojim suradnicima susreo i razgovarao s gradonačelnikom Grada Đakova i njegovim suradnicima, a vezano uz stanje nogometne infrastrukture na području Grada Đakova. Ugodno sam iznenađen ulaganjem Grada i svih onih koji participiraju u nogometnom sportu na ovom području. Ugodno sam iznenađen i velikim trudom koji se ulaže da bi se podigla razina infrastrukture", kazao je nakon sastanka Vučemilović-Šimunović, te dodao:

"Razgovarali smo o budućim planovima na području Grada Đakova i o suradnji između Grada i Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno županijskog saveza. U tom smislu dali smo određena obećanja vezana uz izgradnju infrastrukture. U prvom redu to je postavljanje umjetne trave na području nositelja kvalitete HNK Đakovo Croatije. Uvjeren sam da će se plasmanom hrvatske nogometne reprezentacije na Euro određena sredstva osigurati za unaprjeđenje infrastrukture".

"Nakon što se izgradi ovaj mali teren s umjetnom travom, a HNS pomogne pri izgradnji velikog terena s umjetnom travom, imat ćemo jednu zaokruženu cjelinu na ovom području. Uvjeren sam da ćemo pridonijeti razvoju nogometa. Vidjeli smo danas u kojim uvjetima treniraju djeca, ugodno sam iznenađen da 14 trenera ovdje radi sa mlađim uzrasnim kategorijama. Vjerujem da će se ta pozitivna priča iz Đakova reflektirati prema HNS-u".

Foto: Arhiva HNS

Predstavnici HNS-a i Grada Đakova obišli su i gradilište malonogometnog terena na stadionu Đakovo, a o radu kluba govorio je predsjednik Ivan Mikulić. Prisutni su bili i tajnik NS Osječko-baranjske županije Željko Bel, tajnik Nogometnog središta Osijek Ante Vučemilović-Šimunović ml., tajnik Nogometnog središta Đakovo Ivan Hrga, član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Stjepan Ljubej te tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Đakova Tomislav Šetka.

Vučemilović-Šimunović predvodio je i delegaciju HNS-a u Našicama, koju su činili još Željko Bel i Ante Vučemilović-Šimunović ml., a koja je posjetila NK NAŠK i obišla lokaciju budućeg ulaganja. Uz našičkog gradonačelnika Josipa Miletića, na zajedničkom sastanku u prostorijama NK NAŠK bili su i predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović te domaćin, predsjednik NK NAŠK Ivan Keglević.

Predsjednik Keglević istaknuo je kako klub privlači sve veći broj djece i mladih te da su napokon ostvarili želju i ponovno postali trećeligaš. Istaknuo je, također, da u takav angažman, trud i rad treba ulagati pa je s tim ciljem održan i ovaj sastanak na kojem se raspravljalo o zajedničkoj investiciji u pomoćni teren s umjetnom travom. Novo igralište bit će izgrađeno na prvom pomoćnom terenu kluba koje već ima napravljenu rasvjetu, a u planu je da se u budućnosti postavi i montažna tribina.

Foto: Arhiva HNS

Okupljenima se obratio Vučemilović-Šimunović i pohvalio rad kluba i suradnju s Gradom, te dodao da zajedničkim radom vidi potencijal za završetak svih planiranih projekata. Osim toga, naglasio je i važnost ženskog nogometa, koji NK NAŠK podupire s čak dvije selekcije djevojčica, koje se od ove godine natječu u 2. HNL Istok.

"Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima, predsjedniku kluba i predsjedniku Nogometnog središta što su nas danas primili s ciljem poboljšanja infrastrukture na području Nogometnog središta Našice, odnosno NK NAŠK. HNS prepoznaje ovakve inicijative i ovu pozitivnu priču iz Našica, gdje se vidi da i gradske strukture, na čelu s gradonačelnikom, poglavarstvom i svima onima koji participiraju u razvoju nogometa na ovom području, ulažu puno truda, napora i sredstava. Lokalna zajednica i nogometni klub moraju pripremiti uvjete da bi Hrvatski nogometni savez kroz donaciju umjetne trave poboljšao infrastrukturu na ovom području", rekao je.

HNS ima u planu izgraditi preko 100 terena sa umjetnom travom na području cijele Hrvatske i to po 5 do 6 terena u svakoj županiji.

Foto: Arhiva HNS

Zajedničkim snagama gradonačelnik Miletić i predstavnici kluba osigurat će svu potrebu pripremu i tako još jednom potvrditi zajedničko ulaganje i poticanje sportskih aktivnosti, kao i uključivanje djece u aktivno provođenje slobodnog vremena.

"Danas smo poduzeli prve korake u dogovoru oko postavljanja pomoćnog terena i uređenja umjetnom travom, koji bi nam uvelike olakšao rad u klubu, a infrastrukturalno bi omogućio bavljenje nogometom svoj našoj djeci, u skoro svim vremenskim uvjetima. Vjerujem da će ovakvo uređenje privući još više mladeži NK NAŠK-u, iako se unazad godinu dana osjetno povećao broj, tako da trenutno brojimo 240 registriranih igrača, a natječemo se s devet selekcija u 15 službenih natjecanja HNS-a. S obzirom na današnji dogovor oko pomoćnog terena, uvelike se zahvaljujemo Gradu Našicama na svoj pomoći i HNS-u, koji će omogućiti postavljanje trave, dok će Grad Našice pripremiti podlogu za postavljanje umjetne trave", rekao je klupski predsjednik Keglević te dodao da će taj pomoćni teren omogućiti treniranje u svim vremenskim uvjetima i pod rasvjetom, tako da će moći biti provedene i izvannastavne aktivnosti mladih.

NK NAŠK ove godine slavi i 100. obljetnicu djelovanja povodom čega će biti organizirana svečana skupština kao i promocija monografije kluba.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri