Prva utakmica Elitnog kola

Aktualni europski prvak nadjačao Novo Vrijeme Apfel

21.11.2019.

Aktualni europski prvak nadjačao Novo Vrijeme Apfel
Foto: Matko Begović

Prvak Hrvatske u futsalu Novo Vrijeme Apfel porazom je otvorio nastup na turniru Elitne runde Lige prvaka u ruskom Tjumenu.

Aktualni prvak Europe, Sporting iz Lisabona, bio je previsoka prepreka za hrvatskog prvaka (4:0). Već poslije 29 sekundi Portugalci su poveli golom Alexa, u osmoj minuti bilo je 2:0 (Pany Varela), a zaslužen trijumf potvrdili su pogocima u 22. minuti – prvo je precizan bio Leo, zatim Vaz Mendes.

Makarski vratar Bašković s nekoliko je dobrih intervencija spriječio teži poraz, no imali su i igrači Tomislava Horvata nekoliko izglednih prilika za pogodak. Najbolju je propustio Osredkar koji je u 16. minuti nakon kontre Lucasa ostao sam pred Goncalom, no Sportingov vratar obranio je njegov udarac.

Trener Tomislav Horvat nije bio zadovoljan: "Prihvaćam da je Sporting bolji, ali me smeta što su moji momci bili pod dojmom. Nisam očekivao da ćemo biti toliko impresionirani. Ne volim strah u sportu, zbog straha smo i primili gol u prvoj minuti. Sportingu je teško stvoriti prilike čak i s golmanom-igračem, a nisam htio riskirati previše da ne primimo još koji gol. Na ovom nivou protiv ovakvih suparnika moramo stvarati još bolje šanse. Sada se moramo odmoriti i spremni dočekati Tjumen".

U drugom kolu Novo Vrijeme Apfel igra protiv domaćina turnira, Tjumena, koji je u prvom kolu nadjačao kazahstanski Ajat 3:0.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri