Podrška proslavljenih trenera

FIFA i WHO preporučaju pet koraka u borbi protiv koronavirusa

18.03.2020.

FIFA i WHO preporučaju pet koraka u borbi protiv koronavirusa
Foto: Getty Images

Svjetska nogometna federacija nastavlja podržavati Svjetsku zdravstvenu organizaciju tijekom pandemije virusa COVID-19 kroz kampanju podizanja svijesti u kojoj sudjeluju i poznata nogometna imena.

Fifina kampanja, u skladu s osnovnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) uključuje pet koraka, a odnosi se na cjelokupnu svjetsku populaciju jer ispravnim postupanjem svatko može dati doprinos u ograničavanju širenja virusa.

Prvi je korak učestalo pranje ruku, ukoliko je moguće s odgovarajućim sredstvom koje uključuje alkohol, dok drugi podrazumijeva prekrivanje nosa i usta rukom u slučaju kihanja ili kašljanja, te bacanje rupčića u otpad bez odlaganja.

Nadalje, treba izbjegavati dodirivanje vlastitih očiju, nosa i usta, kako bi se virusu onemogućio ulaz u tijelo, a upravo se na rukama mogu brzo prikupiti virusi.

Nužno je i održavanje najmanje jednog metra distance u slučajevima društvenih kontakata te ostanak kod kuće u slučaju pojave bilo kakvih simptoma, dok je u pojedinim zemljama preporučeno da kod kuće ostanu i zdrave osobe. Treba se pridržavati svih uputa lokalnih zdravstvenih ustanova te im se javiti u slučaju povišene temperature, kašlja i poteškoća s disanjem.

Ovih pet koraka podržavaju i proslavljeni treneri poput Josea Mourinha, Arsenea Wengera, Mauricija Pochettina, Casey Stoney, Jill Ellis te Alioua Cissea

 

"Budite informirani i slijedite ove preporuke i svakom trenutku, podržavajući Svjetsku zdravstvenu organizaciju u naporima borbe protiv koronavirusa. Zajedno ćemo pobijediti u ovoj teškoj utakmici", naglasio je predsjednik Fife Gianni Infantino.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri