Zbog pandemije koronavirusa

Odluka IO Uefe o promjeni termina i formata tri natjecanja

16.09.2020.

Odluka IO Uefe o promjeni termina i formata tri natjecanja
Foto: Getty Images

Odlukom Izvršnog odbora Uefe, promijenjeni su termini i format natjecanja EP-a U-19, Lige prvakinja i futsalske Lige prvaka.

Izvršni odbor Europske nogometne federacije, čiji je član i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, donio je odluku o promjeni termina i formata pojedinih natjecanja u skladu s trenutačnom situacijom povezanom s pandemijom novog koronavirusa. Time se Uefi, klubovima i nacionalnim nogometnim savezima pruža više vremena za prilagodbu predviđenim protokolima.

Europsko prvenstvo za uzrast do 19 godina bit će okončano završnim turnirom osam najboljih reprezentacija (četvrtfinale, polufinale, finale te utakmica doigravanja za SP) u Sjevernoj Irskoj u ožujku 2021. godine, nakon Elitnog kola koje je pomaknuto s listopada na studeni 2020. godine.

Kvalifikacije za Ligu prvakinja bit će odigrane kroz dva pretkola, 3. i 4. studenoga te 18. i 19. studenoga, u kojima će 40 ekipa kroz utakmice na ispadanje tražiti put do šesnaestine finala (8. i 9. prosinca te 15. i 16. prosinca). Preostali dio natjecanja zakazan je za predviđene termine od ožujka do svibnja 2021. godine.

Kvalifikacije za futsalsku Ligu prvaka također će biti odigrane kroz utakmice na ispadanje, u tri pretkola (studeni 2020., siječanj 2021., veljača 2021.) Završni turnir osam najboljih klubova bit će odigran u travnju ili svibnju 2021. godine.  

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri