Održan ždrijeb play-offa

Poznat put hrvatskih predstavnika prema skupinama Europske lige

18.09.2020.

Poznat put hrvatskih predstavnika prema skupinama Europske lige
Foto: Dražen Patarčić/HNS

U Nyonu je održan ždrijeb posljednjeg, četvrtog pretkola ovosezonskog izdanja Europske lige, u kojemu svoje mjesto traže čak četiri hrvatska kluba.

Hrvatski prvak Dinamo, nakon ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka, siguran je sudionik play-offa Europske lige, a suparnik će mu biti pobjednik dvoboja malteške Floriane i estonske Flore. Utakmica će biti odigrana u Zagrebu.

Pobjednik Hrvatskog kupa, momčad Rijeke, prolaz u play-off traži 24. rujna protiv ukrajinskog Kolosa, a u slučaju pobjede gostovat će kod boljeg iz ogleda danskog Kobenhavna i poljskog Piasta.

Lokomotivu u trećem pretkolu čeka gostovanje kod švedskog Malmöa, a ukoliko Zagrepčani u tom dvoboju budu uspješni, bit će domaćin pobjedniku okršaja španjolske Granade i gruzijskog imenjaka iz Tbilisija.

Hajduk će, ako prođe istanbulski izazov protiv Galatasaraya, za mjesto u grupnoj fazi Europske lige snage odmjeriti s boljim iz dvoboja nizozemskog Willema II i škotskih Rangersa. 

Sve utakmice play-offa Europske lige igraju se 1. listopada, a u slučaju neriješenih rezultata o pobjedniku će odlučivati produžeci ili jedanaesterci.

Europska liga, play-off:
Dinamo - Floriana/Flora Tallinn
Kobenhavn/Piast Gliwice - Rijeka/Kolos Kovalivka
Malmö/Lokomotiva Zagreb - Granada/Lokomotiva Tbilisi
Rangers/Willem II - Galatasaray/Hajduk

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri