Pomiješani osjećaji

Špikić: “Najbolja utakmica i najteži poraz u karijeri”

25.01.2021.

Špikić: “Najbolja utakmica i najteži poraz u karijeri”
Foto: Drago Sopta/HNS

Ima i takvih utakmica na kojima postigneš majstorski gol, dvaput suigračima asistiraš za pogotke, vodiš u devedesetoj minuti 3:2 i izgubiš. Baš to se minule nedjelje dogodilo Dariju Špikiću, mladom krilnom napadaču Gorice koja je u smiraju susjedskog derbija s “modrima” ispustila prednost i travnjak napustila poražena (3:4).

“Iskreno, još se nisam oporavio od svega, to mi je sigurno najteži poraz u životu. Baš mi je bilo teško. Čudno, zapravo sam istodobno odigrao najbolju utakmicu u karijeri i doživio najteži poraz.”, kaže Dario Špikić, koji je briljirao protiv najbolje hrvatske momčadi i još jednom potvrdio svoju kvalitetu. Postignuti pogodak je priča za sebe.

“Pogodio sam lijepo, da se malo pohvalim, ha, ha, ha… Kad sam opalio, baš sam pratio kako lopta ide, malo unutra, malo van… Kad sam vidio da je ušla, bio sam presretan. Nije lako Livakoviću zabiti gol, moraš pogoditi uz samu stativu. Nadao sam se da će nam moj gol donijeti pobjedu, ali, na žalost, nije se dogodilo. Koliko sam u karijeri zabio ovakvih golova? U mlađim dobnim kategorijama znao sam zabiti lijepe golove, ali u seniorskom nogometu ovo je bez konkurencije najljepši gol, ali i najdraži. Uostalom, tek sam nedavno dobio priliku igrati na najvišoj razini hrvatskog nogometa i pokazati što znam.”.

Bez obzira na poraz od “modrih” Gorica i dalje drži visoke standarde uz bok Dinamu i Osijeku.

“Cijela je momčad protiv Dinama odigrala odlično, nama čak i više odgovara igrati protiv jačih protivnika. Motiv je veći, momčad bolje reagira, mislim da se to najbolje vidjelo u utakmici protiv Dinama. Šteta, držali smo vodstvo do pred sam kraj… Iako, za nekog neutralnog navijača i ljubitelja nogometa utakmica je vjerojatno bila fenomenalna za gledati. Napadi s jedne i druge strane, sedam golova, puno udaraca, prilika, preokreta… To sve govori. Naravno da nam je u ovom trenutku teško, ali moramo se okrenuti novim utakmicama, zaboraviti taj nesretni poraz i nastojati biti još bolji.”.

Na žalost novog trenera Gorice, Siniše Oreščanina, Dario će zbog akumuliranih žutih kartona preskočiti nedjeljni derbi s Rijekom na Rujevici.

“Žao mi je što neću moći pomoći dečkima, ali ako ništa, imat ću vremena odmoriti, poraditi na nekim stvarima, vjerujem da će momčad na Rujevici biti na visini zadatka. Ove sezone smo se pojačali, kvaliteta  se digla na stepenicu više i to se vidi na našim rezultatima. Naravno da su tome pridonijeli i naši treneri, najprije Valdas Dambrauskas, a sada Siniša Oreščanin, koji odlično rade svoj posao. I još nešto, Gorica kao klub je zdrava sredina, nemamo presing kao neki drugi klubovi u vrhu ljestvice pa nam je i to određena olakšavajuća okolnost.”.

Špikić je samo jedan u nizu mladih hrvatskih igrača koji su ove sezone zasjali na prvoligaškoj sceni i koji su dobili priliku biti nositelji kvalitete u svojim sredinama, što je još donedavno bilo nezamislivo.

“Evo, ja sam zabio gol i imao dvije asistencije. Luka Ivanušec je zabio i već u kontinuitetu igra važnu ulogu u Dinamu, baš kao i LOvro Majer, moj vršnjak Tonio Teklić postigao je pobjedonosni gol za Hajduk protiv Šibenika, Matej Vuk je najbolji strijelac Istre 1961, Sandro Kulenović zabija u Rijeci… Drago mi je da je tako. I ne samo to, kvaliteta HNL-a se jako puno podigla. To potvrđuju nastupi naših klubova u Europi, Dinamo je već konstanta, Rijeka je ove sezone igrala također jako dobro. Kvaliteta svih momčadi u HNL-u je puno veća u odnosu na neka prijašnja vremena, nitko više ne može unaprijed računati na bodove. Najbolji primjer je pobjeda Varaždina protiv Rijeke, koja je nekoliko dana prije odigrala odličnu utakmicu i pobijedila Dinamo u Maksimiru. Sve su momčadi konkurentne i liga je nikad zanimljivija.”.

Špikićeva forma posebno raduje Igora Bišćana, izbornika mlade hrvatske U-21 reprezentacije koju uskoro očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

“Iskreno, jedva čekam. Igrati za hrvatsku reprezentaciju je nešto posebno, vrhunac karijere. Kad igraš za reprezentaciju imaš drukčiji motiv, igraš s puno više strasti i ljubavi. Mislim da imamo sjajnu generaciju i bila bi šteta da se nismo kvalificirali. Svjesni smo da smo na kraju kvalifikacijskog ciklusa imali i malo sreće, ali uvjeren sam da na Euru možemo napraviti dobar rezultat. Neće biti lagano, na Europskom prvenstvu igra šesnaest najboljih momčadi i svaka je utakmica teška, ali imamo kvalitetu i vjerujem da ćemo pokazati koliko vrijedimo.”, zaključio je Špikić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri