Protagonist velikog derbija

Luka Ivanušec: Maksimirski derbi bila je prava promocija HNL-a

15.02.2021.

Luka Ivanušec: Maksimirski derbi bila je prava promocija HNL-a
Foto: Dražen Patarčić/HNS

Nogometaši Dinama svladali su Osijek (1:0) i osamili se na čelu ljestvice Hrvatski telekom Prve lige u utakmici 21. kola koja je opravdala epitet derbija i iznjedrila protagoniste o kojima se ovih dana itekako govori.

Jedan od njih je nedvojbeno i Luka Ivanušec, koji je u nekoliko navrata dokazao svoju kvalitetu, lakoćom stvarajući višak u igri jedan na jedan. Šteta što još jedna upečatljiva partija mladog hrvatskog U-21 reprezentativca nije okrunjena pogotkom, u dva navrata odlučivali su doslovno centimetri.

“Istina, pogodio sam stativu, u onoj drugoj situaciji Ivušić mi je fantastično obranio. Tako je to u nogometu, nadam se da će mi se možda vratiti u Krasnodaru ili negdje drugdje.”, kaže Ivanušec, koji je zadovoljan činjenicom da su “modri” još jednom ove sezone bili na visini zadatka, ali pogotovo ga raduju osvojeni bodovi.

“Pobjeda je značajna koliko i svaki sljedeći bodovi koje ćemo osvojiti, ali naravno da bodovi u susretu s Osijekom vrijede više, jer su osvojeni protiv izravnog konkurenta. Međutim, nećemo se ovime zadovoljiti, u svakoj idućoj utakmici želimo osvajati bodove, jer će svaki bod biti značajan u utrci za naslov prvaka.”.

Utakmica između Dinama i Osijeka bila je prava promocija HNL-a, puna prilika, dobrih poteza, uzbuđenja…

“Utakmica je bila prava poslastica, dobro je za HNL što su dvije momčadi na vrhu tako blizu i što je veliki derbi bio najavljivan kao nešto veliko. To puno pomaže promociji lige i, općenito, hrvatskog nogometa.”.

Generalno gledajući, Dinamo je pobjedu ostvario zahvaljujući činjenici da se u prvom dijelu nametnuo agresivnošću i duel igrom u kojoj je dominirala vezna linija. I to u oba pravca.

“Bilo je bitno od prve minute postaviti se tvrdo, igrati kompaktno, ne razvlačiti linije, to je bio ključ. Mislim da smo u tome uspjeli, pogotovo u prvom poluvremenu kad smo i postigli pogodak koji se na kraju pokazao odlučujućim. Je li ostalo snage i svježine za Krasnodar? Naravno! Bez obzira na to koliko bili umorni, ne treba nam veća motivacija od činjenice da tako jako želimo prolaz u osminu finala Europske lige. To su utakmice za koje se živi i u kojima svaki igrač izvlači maksimum svojih mogućnosti.”.

Dinamo u četvrtak u prvom susretu šesnaestine finala Europske lige igra protiv neugodne ruske momčadi koja je na europskoj sceni već dokazala kvalitetu. Baš kao i Dinamo koji ne uzmiče pred još jednom velikim izazovom.

“Igramo protiv jako dobrog protivnika, momčadi koja gaji kombinatoran nogomet i koja je jako tvrda u obrani. Igrali su Ligu prvaka i nisu tamo bili samo prolaznici, što dosta govori o kvaliteti Krasnodara. U utakmicama koje slijede do izražaja mora doći naše zajedništvo, moramo disati kao momčad, igrati zajedno u oba pravca. Taj momčadski duh mora biti presudan.”.

Iako mu užurbani ritam klupskih obaveza ne dozvoljava razmišljati unaprijed, naravno da Luka s nestrpljenjem očekuje nastup Hrvatske na skorašnjem Europskom prvenstvu U-21 reprezentacija.

“Jedva čekam Euro, ali ne samo ja, vjerujem da i svi moji reprezentativni suigrači razmišljaju na takav način. Nije mala stvar predstavljati svoju državu na velikom natjecanju, tim više što imamo vrlo kvalitetnu momčad koja ima što pokazati. Stvarno mislim da ova generacija može napraviti rezultat koji hrvatska U-21 reprezentacija do sada nije napravila. Činjenica je da igramo u vrlo jakoj skupini, protiv Engleske, Portugala i Švicarske, ali raduju nas jake utakmice da vidimo gdje smo i što smo u izravnim duelima s igračima koji igraju u velikim europskim klubovima. Nadam se da ćemo dokazati da možemo s njima biti ravnopravni.”.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri