Junak iz Krasnodara

Petković: “Ovo je moja najbolja utakmica za Dinamo”

19.02.2021.

Petković: “Ovo je moja najbolja utakmica za Dinamo”
Foto: Drago Sopta/HNS

Jako sam zadovoljan svojom i igrom cijele momčadi. Mogli smo se možda u Zagreb vratiti i s komotnijom prednošću, ali imamo pozitivan rezultat koji nas drži u igri. Međutim, u uzvratnoj utakmici ne smije biti nikakvog opuštanja, kaže Petković

Bruni Petkoviću kritičari često zamjeraju da za napadača najviše klase nema izraženu golgetersku statistiku pa je odlučio to promijeniti dvama pogocima u velikoj pobjedi Dinama (3:2) na gostovanju u Krasnodaru u okviru prve utakmice šesnaestine finala Europske lige. Samo… Petković je još jednom otišao korak dalje. U svom stilu. Nogometne bravure na malom prostoru i driblinzi kojima je za sobom ostavljao suparničke igrače u začetku akcije što je okončana trećim pogotkom “modrih”, Brunu i čine jedinstvenim napadačem za kakvima se danas otimaju klubovi i zbog kojih se traži “karta više”. To je “nogomet a’ la Petković made in Metković”.

“Jako sam zadovoljan svojom i igrom cijele momčadi. Mogli smo se možda u Zagreb vratiti i s komotnijom prednošću, ali imamo pozitivan rezultat koji nas drži u igri. Međutim, u uzvratnoj utakmici ne smije biti nikakvog opuštanja, ako budemo na pravoj razini, imamo dobre izglede za plasman u osminu finala. Slažem se da smo mogli pobijediti s većom razlikom, ali kasno je plakati za prolivenim mlijekom. Rezultat je takav kakav jest, ali raduje nas dobra igra. Bili smo hrabri, odigrali smo muški, momčadski. To sad samo treba ponoviti u Maksimiru.”, kaže Bruno Petković koji je u Krasnodaru odigrao najbolju utakmicu u modrom dresu.

“Iskreno… Mislim da ovo jest moja najbolja utakmica za Dinamo. Prvi gol i nokaut? Bio sam malo ošamućen, ali nema veze, to je sastavni dio sporta i nogometa. Treba katkad igrati i takve čvrste utakmice, osobno ih izuzetno volim, dok je sve, naravno, u granicama fair-playa, dok se ide na loptu. Da, bila je to možda jedna od čudnijih proslava pogotka, ali istodobno i vrlo slatka.”.

Bruno je izvedbom u Krasnodaru zasluženo osvanuo u najboljoj momčadi Europske lige (uz Bornu Barišića koji je postigao dva gola u pobjedi Rangersa 4:3).

“Drago mi je to čuti, ali to što sam u momčadi kola niti će me učiniti popularnijim, niti boljim igračem, niti će mi išta donijeti u životu. Dakle, ne osvrćem se pretjerano, ali naravno da je lijepo kad te ljudi cijene. Oscilacije u mojoj igri? Da svi igrači uvijek budu na najvišoj razini, nogomet više ne bi bio zanimljiv, uvijek bi pobjeđivale one momčadi koje su jače na papiru. Svaku utakmicu želim odigrati najbolje što mogu, ali naravno da to nisam uvijek u stanju napraviti. Moram biti konstantniji i kad ne budem odličan da budem barem dobar, dakle bilo bi dobro da amplitude mojih izdanja budu što manje.”.

Koliko god osjetna prednost iz prvog susreta ukazivala na velike izglede “modrih” u uzvratu, Bruno spušta loptu na zemlju.

Iskreno, ne mislim da će se puno toga promijeniti pred uzvratnu utakmicu. Moramo se fokusirati na to da izađemo na teren s istim stavom i razmišljanjem kao i uoči prve utakmice, ne smije nam u glavi biti dobar rezultat iz Krasnodara. Vjerujem da će Krasnodar igrati izuzetno ofenzivno, napadački, kao i u prvoj utakmici. Naravno da takva igra rezultira problemima u defenzivi, nadam se da ćemo, ako budemo pravi, u Maksimiru to uspjeti kažnjavati.”.

Naravno da se, u kontekstu Petkovićevih razmišljanja, nitko u modrom taboru ne razbacuje nadmenim izjavama pred uzvratni susret s Krasnodarom. Jednako tako nitko ne spominje krajnje domete momčadi u ovosezonskom izdanju Europske lige.

“Jednostavno se time ne bavimo. Evo primjera, s obzirom na to kako je izjednačena situacija s Osijekom u prvenstvu, prije velikog derbija u Maksimiru nitko nije ni spominjao Krasnodar. Uostalom, odigrali smo tek prvu utakmicu protiv Krasnodara i pritom shvatili da je riječ o vrlo opasnom suparniku, koji stvara jako puno prilika. Za jednu takvu momčad zaostatak od jednog pogotka nije nepremostiv i zato moramo igrati jednako dobro kao u Krasnodaru, ići po pogodak i pobjedu, jer braniti se i ne znamo. A da razmišljamo o nečem drugom bilo bi apsurdno, jer nismo pobijedili 5:0.”.

Petkovićev golgeterski momentum dobrodošao je uoči skorašnjih ispita Vatrenih na početku kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije (24. ožujka), Cipra (27. ožujka) i Malte (30. ožujka), baš kao i odlična golgeterska forma ostalih hrvatskih napadača (Kramarić, Budimir) na početku godine Europskog prvenstva.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri