Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS

Izglasana deklaracija

HNS ujedinjen s
Uefinom obitelji
protiv Superlige

20.04.2021.
HNS ujedinjen s Uefinom obitelji protiv Superlige
foto: Getty Images
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Weibo
  • RSS

Predstavnici 55 nacionalnih saveza i članica Uefe izglasali su na današnjem 45. Kongresu krovne europske nogometne organizacije deklaraciju u kojoj su osudili proglašenje takozvane "Superlige".

Sudionici Uefinog Kongresa ujedinjeni su u tvrdnji da se zatvorena "Superliga" protivi samom konceptu onoga što Europa mora biti: ujedinjena, otvorena, podržavajuća i principijelna u sportskim vrijednostima.

“Uefa i njezine članice vjeruju u istinski europski model koji se temelji na otvorenim natjecanjima, solidarnosti i preraspodjeli kako bi se osigurali održivost i razvoj nogometa u korist svih, kao i promicanje europskih vrijednosti i društvenih ishoda.

Klubovi zavjerenika očito su zažmirili na činjenicu da status koji danas uživaju nije plod izoliranog slučaja, već je dio dinamičnog europskog sustava u kojem na nečije uspjehe i neuspjehe podjednako utječu veliki, srednji i mali klubovi. Njihova pretpostavka da imaju pravo “odvojiti se” i polagati pravo na nasljeđe koje se gradilo zajedničkim snagama, uvreda je za europske vrijednosti i sportske zasluge.

Uefa, njezine članice i svi oni koji vole nogomet snažno će se tome oduprijeti i boriti protiv poteza vlasnika ovih klubova i svih onih koji ih podupiru. U moralnom smislu jako dobro znamo što se krije iza svega i u tom smislu štitit ćemo nogomet od sebičnog klana kojem nije stalo do igre. Mi smo europski nogomet. Oni nisu.”, stoji u deklaraciji.

Hrvatski nogometni savez na 45. Kongresu Uefe predstavljali su predsjednik, Davor Šuker, ujedno i član Izvršnog odbora Uefe, odnosno izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i voditeljica međunarodnog odjela i licenciranja Ivančica Sudac.

foto: Arhiva HNS
 

Učitaj više

Prethodna utakmica

Hrvatska - Rusija 1:0

14.11.2021.

Poljud, Split