Gorica pala u produžecima

Video: Dinamo fantastičnim pogocima do finala Kupa s Istrom 1961

28.04.2021.

Video: Dinamo fantastičnim pogocima do finala Kupa s Istrom 1961
Foto: Drago Sopta/HNS

Momčad Dinama drugi je ovosezonski finalist Hrvatskog nogometnog kupa, nakon što je u polufinalu slomila otpor Gorice te kroz produžetke osigurala preokret i pobjedu 4:1.

Prošli je tjedan Istra 1961 izborila mjesto u finalu Hrvatskog kupa domaćom pobjedom nad lokalnim rivalom Rijekom, a o drugom su finalistu u srijedu na Maksimiru odlučivali Dinamo i Gorica.

Gosti su poveli već u trećoj minuti, lijepim pogotkom Špikića koji se probio između dvojice čuvara i naciljao domaću mrežu, a s tih 1:0 otišlo se i na odmor.

Odmah na početku drugog poluvremena Mišić je iz daljine sjajno pogodio bliži gornji kut za izjednačenje, a već u 49. minuti Gorica ostaje s igračem manje - drugi žuti karton dobio je Keita.

Foto: Drago Sopta/HNS

Kako do kraja drugog poluvremena novih promjena rezultata ipak nije bilo, ušlo se u produžetke, da bi u 100. minuti Jakić još jednim prekrasnim udarcem izvan kaznenog prostora doveo Dinamo u vodstvo 2:1. U završnih desetak minuta Majer i Ademi s dva su precizna udarca zapečatili pobjedu Modrih (4:1).

Finalni je okršaj Dinama i Istre 1961 na rasporedu 19. svibnja u Velikoj Gorici.

Hrvatski kup, polufinale:
Istra 1961 - Rijeka 3:2
Dinamo - Gorica 4:1 (1:1, produžeci)

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri